Deutsche Bank revisa a l'alça la previsió de creixement d'Espanya fins al 3% aquest any

L'entitat estima que creixerà un 3% aquest any, tres dècimes per sobre de la previsió anterior

  • També millora la previsió per 2018 fins al 2,5%
  • Basen aquesta millora d'expectatives en la solidesa de la demanda domèstica (creació d'ocupació) i en la bona evolució del sector turisme
Bolsamanía
Bolsamania | 04 set, 2017 14:38
bandera espaãƒâ±a espana spain spanish

Deutsche Bank ha revisat a l'alça les previsions de creixement per a l'economia espanyola. Així, els analistes estimen que Espanya creixerà un 3% anual aquest 2017, tres dècimes per sobre de la previsió anterior. També han millorat la previsió per al 2018 fins al 2,5%, quatre dècimes per sobre de la previsió anterior.

Basen aquesta millora d'expectatives en la solidesa de la demanda domèstica (creació d'ocupació) i en la bona evolució del sector turisme. Ressalten, això sí, que la sobrecapacitat aconseguida en algunes destinacions turístiques són un exemple de com els guanys de competitivitat no s'han de fer només via reducció de costos, sinó que s'ha de millorar la productivitat i altres factors no purament econòmics (com qualitat del servei).

Pel que fa a 2018, s'espera que la fortalesa del consum i la inversió domèstica es mantinguin, si bé la normalització prevista de la política monetària per part del BCE, que tan positiva ha estat per a l'economia espanyola, i l'esgotament dels efectes positius de l'última rebaixa fiscal provocarien una rebaixa en el fort ritme de creixement, fins a nivells del 2,5% anual. Xifra que, en qualsevol cas, estaria per sobre de la mitjana europea (amb un creixement previst de l'Eurozona de l'2,2% i 2% el 2017 i 2018, respectivament).

El creixement del 3% de l'economia espanyola per a aquest 2017 coincideix amb la previsió del Banc d'Espanya i d'altres entitats i fins i tot el mateix Govern.

BBVA, Bankia i Funcas, el passat 12 de juliol, van revisar a l'alça la seva previsió de creixement del PIB d'Espanya el 2017. Les dues entitats bancàries preveuen un creixement del 3,3% per a aquest any, cosa que representa tres dècimes més que la previsió anterior de BBVA i quatre dècimes més que la de Bankia. D'altra banda, Funcas eleva la seva previsió de PIB tres dècimes, fins al 3,1%.

contador