DBRS valora positivament el creixement del finançament sostenible a les CA

El 2023, les regions espanyoles van emetre bons GSS per valor de 3.900 milions d'euros

Nieves Amigo
Bolsamania | 21 set, 2023 19:06 - Actualitzat: 19:07
ep los ratings internacionales esg reconocen a cepsa por su gestion de la sostenibilidad
CEPSA

DBRS Morningstar publica aquest dijous un informe en què valora positivament que el finançament sostenible segueixi creixent en volum i en nombre de regions a Espanya.

Segons destaca aquest informe, les comunitats autònomes (CA) espanyoles han continuat augmentant les seves emissions de bons verds, socials i sostenibles (GSS) en els darrers anys, incloent-hi un increment en el nombre de regions que emeten aquest tipus de bons. El 2023, les regions espanyoles van emetre bons GSS per valor de 3.900 milions d'euros, "la qual cosa confirma que el finançament sostenible assisteix a una tendència creixent", remarca DBRS.

Les entitats emissores d'aquests bons comparteixen la voluntat de dirigir les inversions cap a projectes de sostenibilitat, cosa que també reflecteix la seva preocupació pels temes mediambientals, socials i de governança (ASG), subratlla l'agència. Les comunitats autònomes també troben en el finançament sostenible una eina convenient per amplificar la demanda dels seus bons per part dels inversors.

"DBRS Morningstar tracta l'emissió de GSS igual que els bons convencionals, però el creixement d'aquest tipus d'emissió podria ajudar a diversificar el finançament de les regions que considerem positiva des del punt de vista creditici", apunta l'informe.

L'agència de qualificació opina que les responsabilitats mediambientals i socials d'aquestes regions ofereixen una àmplia gamma de projectes elegibles que podrien fer servir el finançament del GSS.

"Les regions espanyoles seguiran augmentant el finançament de GSS i una transparència més gran en les definicions de GSS podria atraure més fons". "Les múltiples oportunitats d'inversió elegibles sota les responsabilitats de les regions i la diversificació que el finançament del GSS podria proporcionar són forts factors de suport per a aquesta tendència", afirma Jorge Espinosa, vicepresident adjunt de DBRS Morningstar.

contador