Calviño: no hi ha cap decisió presa "en el si del Govern" sobre pujades fiscals

La ministra es refereix a la possibilitat d'apujar l'IRPF o l'Impost de Patrimoni a les rendes més altes

Bolsamanía
Europa Press | 21 set, 2020 16:03
ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra para asuntos economicos nadia calvino
COMISIÓN EUROPEA

La ministra per a Assumptes Econòmics i Transformació Digital i vicepresidenta tercera del Govern, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dilluns que "no hi ha cap decisió presa" sobre la possibilitat d'apujar l'IRPF així com l'Impost de Patrimoni a les rendes més altes, com es persegueix des d'Unidas Podemos.

"Sobre les qüestions de detall, no s'ha pres una decisió en el si del Govern. (...) De moment, no hi ha cap decisió presa respecte a les qüestions que s'estan parlant amb els diferents socis, amb els possibles socis que donin suport als Pressupostos", ha subratllat Calviño en una entrevista a TVE.

La vicepresidenta econòmica no ha descartat, no obstant això, que s'introdueixin "ajustos en determinats tipus impositius o per exemple en bonificacions" en el cas que no estiguin sent tan efectives com fos desitjable, però sempre que "no es posi en risc el creixement econòmic i la creació d'ocupació". "La nostra prioritat és que els Pressupostos acompanyin la recuperació econòmica i la creació d'ocupació", ha insistit Calviño, que també ha expressat el seu desig que els comptes públics de 2021 tirin endavant amb el suport parlamentari més gran possible.

La vicepresidenta ha indicat a més que l'objectiu del Govern és que el sostre de despesa s'aprovi "durant les pròximes setmanes", en tot cas abans del 15 d'octubre, que és la data en la qual l'Executiu ha de remetre a Brussel·les l'esborrany del pla pressupostari. "El que seria desitjable i ideal fóra que el sostre de despesa fos aprovat abans del 15 d'octubre. Tant la ministra d'Hisenda com jo estem revisant el quadre macroeconòmic, acabant l'arquitectura bàsica del Pressupost i preparant la proposta del sostre de despesa perquè l'aprovi el Consell de Ministres aquestes pròximes setmanes", ha explicat.

contador