La moneda digital recupera 2.000 dòlars en només dos dies després de la desfeta massiva de les ‘virtuals’
El bitcoin es desperta aquest dijous amb una pujada al voltant del 8% després de tres setmanes de volatilitat. La moneda digital reina està cotitzant als 8.255 dòlars, 2.000 dòlars més que fa tot just dos dies, quan va tenir lloc la desfeta massiva de les ‘virtuals’.
Uns guanys que segueixen la reunió de l'audiència de la Comissió Bancària del Senat nord-americà que va tenir lloc dimarts. Allà els presidents de la Comissió de Borsa i Valors i la Comissió de Comerç de Futurs van emfatitzar la protecció del consumidor sense una prohibició estricta sobre el desenvolupament de les monedes digitals.
El bitcoin recupera 2.000 dòlars en només dos dies després de la desfeta massiva de les ‘virtuals’
D'altra banda, van anunciar que el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, estava reunint diverses agències federals per coordinar la regulació d'una indústria de ràpid creixement com aquesta encara que va assegurar que no creu que les monedes digitals siguin una amenaça per a l'estabilitat del mercat financer.
Abans d'aquesta trobada de dimarts, el bitcoin queia fins als 6.000 dòlars, el seu valor més baix des del 13 de novembre de 2017. Mentrestant, altres monedes digitals mantenen la seva escalada: l’ethereum s'aixeca avui amb un 7% de pujada, el ripple, amb un tímid 2,53% i el bitcoin cash, amb un 9,31%.
UNA CORRECCIÓ NECESSÀRIA
Una correcció necessària, segons els analistes com José María Rodríguez, de 'Bolsamanía', o Ari Paul, cap d'inversors de la companyia especialitzada en monedes digitals, BlockTower Capital, que van cridar a la calma aquest dimarts després que el bitcoin posés en perill els 6.000 dòlars enmig d'una caiguda impressionant i massiva de les ‘virtuals’. Paul destaca que "després del ral·li parabòlic fins a mitjans de gener, el mercat es manté generalment en mode correctiu, i qualsevol titular negatiu, per petit que sigui, no fa més que alimentar la por".
Rodríguez, per la seva banda, apunta que "això és el normal perquè res puja sense el seu ajust. El que no tenia sentit és que totes pugessin tant abans". "En condicions normals es podria apostar per un rebot des dels actuals nivells de preu", afegeix.
Apel·la l'expert també a aprendre de l'experiència i avisa que, en invertir en ‘virtuals’ una petita part de la nostra cartera, "només ho faria en el bitcoin i l’ethereum i m'asseuria amb elles. I d'aquí a uns anys miraria a veure què ha passat". "Però ni operaria ni compraria altres ‘virtuals’", puntualitza, perquè "si ha quedat clar alguna cosa en aquesta correcció és que n'hi ha dos que manen i totes les altres són mers espectadors".