Biden veu l'economia dels EUA com "la millor" i Trump la titlla de "pou negre"

Els dos grans favorits per a les eleccions d'aquest any mantenen les discrepàncies

Aitor Pereira
Bolsamania | 04 abr, 2024 18:23
biden trump 20240313112442

En pocs temes poden posar d'acord Joe Biden i Donald Turmp, i l'economia no n'és un. Mentre l'actual president dels EUA assegura que l'economia del país és "la millor del món", l'exmandatari la titlla de "pou negre", i per això els dos mantenen la seva habitual línia de discrepància, que sembla anar a més a mesura que es aproximen les eleccions presidencials d'aquest any.

"Amèrica té la millor economia del món", ha assegurat Biden en una entrevista amb CNBC, mentre que Trump va oferir una visió més pessimista en un dels seus últims mítings.

En concret, Trump va assegurar davant dels seus seguidors en un acte celebrat a Geòrgia que l'economia del país "s'està esfondrant en un pou negre de ruïna".

"Som una nació l'economia de la qual s'està enfonsant en un pou negre de ruïna, la cadena de subministrament de la qual està trencada, les botigues de la qual no estan assortides, les entregues de la qual no arriben", va assegurar el líder republicà.

Atenent les xifres, l'economia nord-americana va tancar el 2023 amb un creixement del 2,5%, cosa que li va permetre superar altres potències, i encara que les previsions apunten a una desacceleració aquest any, el Fons Monetari Internacional (FMI) espera que el PIB nord-americà millori un 2,1% el 2024, cosa que li permetria també seguir a l'avantguarda del creixement mundial.

"L'economia dels Estats Units està marcant el camí de l'economia global. Està impulsant el tren econòmic mundial", destaca l'economista en cap de Moody's, Mark Zandi.

Per part seva, els analistes de Danske Bank van elevar el seu pronòstic i ara esperen un creixement del 2% el 2024 (des de l'1,1% anterior).

"L'exercici econòmic estel·lar de l'any passat va estar impulsat per l'oferta. Una productivitat laboral més elevada, una taxa de participació creixent i un repunt de la immigració han impulsat el potencial de creixement de l'economia i alhora han permès que la inflació es moderi", destaquen.

contador