Bailey creu que el Banc d'Anglaterra està "més a prop" de posar fi a les pujades de tipus

Espera una caiguda "bastant marcada" de la inflació al Regne Unit

María Campillo
Bolsamania | 07 set, 2023 15:07
andrew-bailey-nomme-a-la-tete-de-la-banque-d-angleterre

Andrew Bailey, governador del Banc d'Anglaterra (BoE), ha afirmat que l'organisme està "molt més a prop" de posar fi a les pujades de tipus pel fet que espera que la inflació "caigui força marcadament" aquest any al Regne Unit.

"Crec que ara estem molt més a prop del cim del cicle", ha assenyalat davant dels parlamentaris del Comitè del Tresor, alhora que ha descrit com els augments salarials estan caient i l'economia es desaccelera en resposta als 14 augments consecutius del preu dels diners.

Tot i això, Bailey ha insistit que la caiguda dels preus de l'energia i l'afebliment del mercat laboral signifiquen que el cicle d'augments de les taxes està arribant al final.

En aquest sentit, el Banc d'Anglaterra celebrarà la propera reunió de política monetària el 21 de setembre i el mercat espera amb un 82,5% de probabilitats una nova pujada de 25 punts bàsics, que portarà els interessos fins al 5,5%. nivell més alt des del desembre del 2007.

Amb tot, Bailey ha volgut enviar un missatge positiu als parlamentaris que la inflació estava en una trajectòria descendent, i ha avançat que molts indicadors econòmics assenyalaven que la caiguda de la inflació continuarà aquest any. De fet, l'índex de preus al consum (IPC) va caure al 6,8% el juliol, enfront del 7,9% del juny.

"Com he dit diverses vegades, crec que (la caiguda de la inflació) serà força marcada a finals d'aquest any", ha subratllat. "La pregunta ara és: a mesura que la inflació general baixi i la gent tingui més confiança, veurem que les expectatives d'inflació també continuaran baixant i es reflectiran en la negociació salarial?", ha conclòs.

contador