Bailey (BoE): un altre augment de tipus "pot ser apropiat", però no hi ha res decidit

La decisió final del Banc d'Anglaterra dependrà de les darreres xifres d'inflació

Bolsamanía
Bolsamania | 01 mar, 2023 15:01
andrew-bailey-nomme-a-la-tete-de-la-banque-d-angleterre

El governador del Banc d'Anglaterra (BoE), Andrew Bailey, considera que algun augment addicional en els tipus d'interès "pot ser apropiat", però no hi ha res decidit. La decisió final dependrà de les darreres xifres d'inflació.

"Les dades entrants se sumaran al panorama general de l'economia i les perspectives d'inflació, i això informarà les nostres decisions de política", ha dit, afegint que, ara mateix, "advertiria contra suggerir que hem acabat amb l'augment de la taxa" bancària o que inevitablement n'haurem de fer més”.

Per això, Bailey ha assegurat que l'organisme arribarà a les conclusions "centrant-nos decididament a assolir l'objectiu d'inflació del 2% de manera sostinguda i duradora". Cosa que ara com ara està lluny de passar. Al gener, la taxa d'inflació del Regne Unit va baixar per tercer mes consecutiu, però encara se situa al 10,1%.

Bailey també ha avisat que "si fem massa poc amb els tipus d'interès ara, haurem de fer-hi més després".

Cal recordar que el BoE va elevar els tipus d'interès en mig punt percentual a la reunió de principis de febrer, situant-los ja en el 4%. El mercat espera que el banc col·loqui les taxes en el 4,75% per a finals del 2023.

contador