Asempleo estima que prop de 800.000 persones seguiran en ERTO al setembre

Si no es tornen a prolongar, es tancarà l'any amb un milió menys d'ocupats que al febrer

Bolsamanía
Bolsamania | 24 jul, 2020 17:54
ep coronavirus- la ministra de trabajo cifra en entre 400 y 500 los ertes en cola en la direccion
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La patronal de les empreses de treball temporal Asempleo estima que unes 780.000 persones seguiran en Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) lligats a la Covid-19 quan acabi la pròrroga d'aquest mecanisme el 30 de setembre.

Segons va informar Asempleo en un comunicat, prop de 800.000 treballadors es trobaran en aquesta situació si continua la tendència actual de reincorporació a la feina. La patronal va destacar que ja són 1,5 milions de persones les que han tornat a la feina.

Calcula que, si els ERTO es prolonguen novament, es propiciaria el manteniment d'un notable nombre d'ocupacions, la qual cosa permetria tancar l'any amb uns 18,55 milions d'afiliats a la Seguretat Social, 700.000 menys que abans de la pandèmia.

En cas que no s'arribi a un acord per allargar els expedients temporals, Asempleo estima que prop de la meitat de les persones que a 30 de setembre es mantenien en aquesta situació perdran la feina. Això suposarà situar el total d'afiliats a 18,25 milions al final de l'any, un milió menys que al febrer, abans de la crisi.

Per comunitats autònomes, s'espera que les més afectades per la crisi econòmica provocada per les mesures de contenció del virus siguin Balears i Canàries, la producció del qual aquest 2020 serà un 10,4% i un 10,1% inferior a la de 2019.

El president d'Asempleo, Andreu Cruañas, va destacar que el balanç final de l'any “estarà molt condicionat per la capacitat de reabsorció” dels treballadors que surtin dels ERTO i pel ritme de recuperació dels sectors més afectats.

contador