Aquests són els casos en què us correspon indemnització si hi ha incidències al vostre vol

Es podran reclamar fins a 600 euros si es cancel·len o retarden viatges

Rodrigo Cardona
Bolsamania | 08 ago, 2023 19:15
ep panel informativo de las salidas de vuelos en la zona de facturacion de la terminal 4 del
Jesús Hellín - Europa Press

Si patim aquest estiu algun tipus d'incidència relacionada amb algun vol, hi ha la possibilitat de reclamar una indemnització de fins a 600 euros si el motiu de la incidència és imputable a la companyia, segons confirma Reclamio.com en un comunicat.

La companyia catalana especialitzada en reclamacions d'aquest tipus al·ludeix a la legislació europea per determinar quins són els supòsits en què es podrà obtenir aquest reemborsament relacionat amb la denegació d'embarcament, la cancel·lació o el retard de viatges.

Les quantitats de compensació que haurà d'abonar una companyia s'estableixen en funció de la distància del viatge: en vols de fins a 1.500km es percebran 250 euros, si es troben entre 1.500km i 3.000km, 400 euros i en viatges de més de 3.000km, 600 euros.

Relacionat amb el temps de demora, la clau no es troba a l'hora prevista de sortida del vol, sinó la suposada hora d'arribada a la destinació. Si aquesta es retarda més de tres hores, es podrà reclamar.

Tot i això, la companyia no haurà de compensar els passatgers si aquesta tardança es deu a causes extraordinàries, com és el cas d'inestabilitat política al país d'origen o destí, condicions meteorològiques incompatibles amb la realització del vol, riscos per a la seguretat, deficiències inesperades en la seguretat del vol o les vagues que afectin les operacions d'un transportista aeri encarregat d'efectuar un vol. Reclamio.com assegura que finalment d'aquest supòsit s'exclouen les vagues realitzades pel propi personal de l'aerolínia.

L'entitat assegura que les aerolínies "intentar al·legar que el motiu de la incidència és sempre una causa extraordinària", ja que "sempre" intentaran determinar que la causa de la incidència no és responsabilitat seva. Això pot provocar que els clients deixin d'“estar segurs de si li pertany o no una indemnització”.

contador