Alemanya prorroga els seus ERTO fins a finals de 2021 amb un acord 'in extremis'

Després de vuit àrdues hores de negociació entre els diferents partits polítics

Bolsamanía
Europa Press | 26 ago, 2020 13:58
angela-merkel-invitee-a-bregancon-le-20-aout-annonce-l-elysee

Un altre cop de mà de l'Estat alemany a les seves empreses. El govern del país, format per una coalició entre socialdemòcrates i conservadors, ha arribat 'in extremis' a un acord per prorrogar els ERTO fins a finals de 2021, en casos determinats.

Els ERTO, o 'kurzabeit', com es denominen a Alemanya, es prolongaran finalment dels 12 mesos inicials a 24 (i en certs case, fins i tot més).

Com a resultat, l'Estat es continuarà fent càrrec d'entre el 60 i el 87% del salari dels treballadors que passin a estar protegits per aquest mecanisme. "En aquests moments es tracta d'estabilitzar l'economia", ha assegurat el ministre de Finances alemany, Olaf Scholz.

Per part seva, el ministre d'Ocupació, Hubertus Heil, va defensar a l'emissora 'Deutschlandfunk' l'extensió del 'kurzarbeit', considerant que Alemanya s'està enfrontant a la crisi més profunda des de fa unes quantes generacions, i adverteix que "no haurà acabat l'1 de gener".

L'Oficina Federal d'Estadística d'Alemanya (Destatis), va informar aquest dimarts que el conjunt de les administracions públiques d'Alemanya va registrar un dèficit financer de 51.600 milions d'euros durant els sis primers mesos de 2020 a conseqüència de l'impacte de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus, la qual cosa equival al -3,2% del PIB, en contrast amb el saldo positiu de 46.500 milions o un superàvit del 2,7% de la primera meitat de 2019.

Destatis va destacar que totes les partides de despesa afectades per la pandèmia de coronavirus van mostrar augments substancials, i que va ser especialment significativa la despesa en ajudes d'emergència i el pagament de cotitzacions a la seguretat social durant la jornada reduïda, que van contribuir al fort augment de les subvencions (+ 177,5%).

contador