El selectiu està molt sobrecomprat, avisen els experts de Morgan Stanley
Després d'arrencar el mes en positiu, l'IBEX ha tancat amb pèrdues destacades i gairebé als mínims del dia (-1,18%, 8.747,20 punts), frenat pel gir baixista de Wall Street. Això, després de tancar el maig amb alces acumulades del 3,1%, encara que va acabar dimarts en negatiu. Els experts de Bolsamanía adverteixen d'un possible atac al suport dels 8.650 punts en les properes jornades després de les darreres revaloracions.
En aquest sentit, Morgan Stanley ha avisat que l'IBEX "sembla vulnerable en nivells elevats de sobrecompra en un entorn de beneficis empresarials relativament febles". Caldrà veure si es compleixen les prediccions. De moment, l'IBEX aguanta en positiu.
Les vendes han augmentat a l'última part de la jornada, després que Jamie Dimon, CEO i president de JP Morgan, hagi comentat que està preparant el banc que dirigeix per enfrontar-se "a un huracà econòmic", encara que no sap del cert si és "menor o la supertemmesta Sandy".
"Serà millor que us prepareu", ha comentat Dimon en una trobada amb analistes i inversors. "JPMorgan s'està preparant i serem molt conservadors amb el nostre balanç", ha afegit.
Dins del selectiu destaquen avui les alces en Acciona Indra, Cie i CaixaBank, que ha encarregat la venda de la seva seu a Madrid, mentre que al costat negatiu la pitjor ha estat Telefónica, que ha perdut els 5 euros, seguida per les elèctriques (Iberdrola, Naturgy, Endesa, Red Eléctrica), Cellnex i Colonial.
Avui s'han publicat els PMI manufacturers del mes de maig. A Espanya, ha pujat fins a 53,8 des de 53,3, per sobre del que estava previst. A la Xina, ha millorat a 48,1 des de 46 i enfront de la previsió de 47. Al Japó, ha quedat en 53,3 des de 53,2.
Als Estats Units, el PMI manufacturer ha pujat de manera inesperada fins a 56,1, i, a més, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, encara que amb els mercats europeus ja tancats.
D'altra banda, el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha reiterat al Congrés que les previsions de creixement per al 2022 es revisaran a la baixa i les d'inflació es revisaran a l'alça per l'impacte de la guerra a Ucraïna.
Així mateix, Christine Lagarde, presidenta del BCE, ha participat en un panel de la conferència virtual Green Swan 2022 en què ha considerat probable que la transició ecològica impulsi la inflació a mitjà termini. Un problema més mentre l'IPC marca rècords a la zona euro i pressiona l'organisme per endurir la seva política monetària.
A Àsia s'ha viscut una sessió amb predomini de números verds a mesura que Xangai reobre després de dos mesos de confinament. Des d'aquest dimecres, milions de persones es tornaran a moure amb llibertat per la ciutat.
YELLEN RECONEIX QUE ES VA EQUIVOCAR
La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, va reconèixer aquest dimarts que s'havia equivocat sobre el camí que prendria la inflació en una entrevista a la CNN.
"Crec que em vaig equivocar llavors sobre el camí que prendria la inflació", va dir Yellen, preguntada sobre uns comentaris realitzats el 2021 en què va apuntar que la inflació representava només un "petit risc".
"Hi ha hagut grans impactes imprevistos a l'economia que han disparat els preus de l'energia i els aliments i colls d'ampolla en el subministrament que han afectat greument la nostra economia que jo, en aquell moment, no entenia completament, però que ara reconeixem", va afegir.
La inflació als Estats Units segueix a nivells històrics no vistos des de fa quaranta anys, encara que es va moderar lleugerament a l'abril en col·locar-se al 8,3%, dues dècimes menys que al març.
DEUTSCHE BANK, AL FOCUS
DWS, unitat de gestió d'actius de Deutsche Bank, ha substituït el conseller delegat, Asoka Woehrmann, tot just unes hores després d'una batuda policial en el marc d'una investigació per presumpte rentat de diners.
Les forces de l'ordre van entrar aquest dimarts al matí a les torres bessones de Frankfurt on té la seu el prestamista més gran d'Alemanya, així com a les instal·lacions properes de DWS. La investigació policial sobre el possible 'ecoblaqueig' evidencia l'escrutini creixent dels gestors a mesura que es dispara la demanda mundial d'inversions ESG.
ALTRES MERCATS
L'euro canvia a 1,0658 dòlars (-0,7%). El petroli puja més del 1%. Segons les darreres informacions, l'OPEP estaria avaluant excloure Rússia de l'acord de producció de petroli. El Brent se situa als 117,38 dòlars i el West Texas, als 116,31 dòlars.
L'or cau un 0,2% (1.839 dòlars) i la plata puja un 0,5% (21,80 dòlars).
El bitcoin perd un 1,5% (31.172 dòlars) i l'ethereum cau un 1,2% (1.910 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 2,92% i la del bo espanyol repunta al 2,27%.