Suaus compres per a l'IBEX 35, impulsat per turisme, bancs i acereres

Acciona Energia, Naturgy i Grifols han estat els valors més baixistes

Nieves Amigo
Bolsamania | 17 mai, 2023 09:57 - Actualitzat: 18:33
ep archivo   paneles de vlores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 12 de mayo de 2022
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Suaus compres per a l'IBEX 35 (+0,22%; 9.211,60 punts) i signe mixt a les borses europees aquest dimecres, després de conèixer que la inflació de l'eurozona del mes d'abril ha repuntat del 6,9% al 7,0%, tal com anticipava el mercat. Els índexs semblen haver entrat en 'mode estiu' abans del previst i ja fa un bon nombre de sessions que estan considerablement calmats. Wall Street va registrar ahir retallades més pronunciades, però els futurs tornen a anticipar alces per avui.

IBEX 35
11.656,600
  • 0,39%44,90
  • Max: 11.674,00
  • Min: 11.520,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.125,61
17:35 22/11/24

Dins l'IBEX han destacat les caigudes en Acciona Energía, Naturgy i Grifols. Per part seva, Repsol s'ha recuperat de les caigudes inicials, després d'una retallada de valoració de Jefferies (a mantenir des de comprar, amb una baixada del preu objectiu fins als 14 euros des dels 19 euros). Al costat positiu, Meliá ha estat clarament el millor, seguit de Sacyr, IAG, Aena, ArcelorMittal, Acerinox, Inditex i els bancs.

Al Mercat Continu, NH gairebé no s'ha mogut després que ahir a la tarda s'anunciés la dimissió de tres consellers independents (entre ells el president, Alfredo Fernández Agras) per estar en desacord amb les "accions implementades per Minor". Aquí han cridat també l'atenció els forts avenços en Talgo després del contracte signat amb Deutsche Bahn.

SOSTRE DE DEUTE

La preocupació principal ara mateix al mercat continua sent el sostre de deute als EUA. El president dels Estats Units, Joe Biden, va mantenir aquest dimarts una reunió amb el líder republicà al Congrés, Kevin McCarthy. Després de la trobada, el republicà es va mostrar optimista sobre la possibilitat d'assolir un pacte aquesta mateixa setmana. "És possible arribar a un acord per al final de la setmana", ha indicat a la premsa a la sortida de la reunió en declaracions recollides per Reuters. Tot i això, també ha reconegut que tenen "molta feina per fer en poc temps".

Biden ha comunicat que ajorna el seu viatge a Austràlia per poder continuar amb la negociació.

17.000 MILIONS

UBS ha anunciat que espera un impacte d'uns 17.000 milions de dòlars per l'adquisició de Credit Suisse. L'entitat també estima un guany únic derivat de l'anomenat "fons de comerç negatiu" de 34.800 milions de dòlars, segons un document regulatori publicat a Suïssa.

Concretament, la xifra de l'impacte deriva dels 13.000 milions dels ajustaments de valor raonable dels actius i passius del grup combinat i dels 4.000 milions en possibles costos reguladors i de litigis derivats de les sortides.

Tot i això, UBS ha avisat que aquestes xifres corresponen a estimacions preliminars, per la qual cosa podrien canviar més endavant.

ELON MUSK ES REUNEIX AMB ACCIONISTES

Elon Musk es va reunir aquest dimarts amb accionistes i, com calia esperar, va deixar més d'un titular que interessa destacar. En una entrevista amb CNBC amb motiu de la trobada, el CEO de Tesla i propietari de Twitter va defensar els seus habitualment polèmics tuits i va dir que "diré el que vulgui, i si la conseqüència és perdre diners, que així sigui".

Sobre Twitter, va afirmar que la funció de Notes de la Comunitat de la xarxa social li ha costat 40 milions de dòlars de negoci quan dos grans clients van reduir la despesa després que els anuncis rebessin notes de la comunitat acusant-los de publicitat falsa. També va dir que quan es va tancar l'adquisició, Twitter tenia un flux de caixa anual negatiu de 3.000 milions de dòlars i 1.000 milions al banc. "L'analogia que utilitzava era com ser teletransportat a un avió que va en picat rumb a terra amb els motors en flames i els comandaments trencats....".

Pel que fa a Tesla, Musk va avisar que la companyia no és ni de bon tros immune al difícil entorn econòmic. Augura, de fet, "un any de dificultats" per a l'economia mundial, i per això creu que el fabricant de cotxes elèctrics ha de canviar el xip i plantejar-se una cosa que fins ara no havia fet mai: fer publicitat dels seus vehicles.

Alhora, Musk es va tornar a ficar amb el teletreball, que considera que és "moralment incorrecte".

L'IBEX MANTÉ EL BIAIX ALCISTA

L'IBEX manté el biaix alcista del curt termini malgrat les caigudes, amb tot disposat perquè puguem veure una extensió de les pujades, comenten els experts de Bolsamanía.

"La superació dels màxims d'aquest dilluns que va dibuixar als 9.279 punts deixaria l'índex amb el camí clar perquè puguem veure una extensió de les alces fins al nivell dels 9.539,8 euros, màxims anuals", indiquen.

Per sota, el primer nivell de suport és als 8.967,5 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0826 dòlars (-0,33%). El petroli puja a prop del 2%. El Brent se situa als 76,19 dòlars i el WTI, als 72,24 dòlars.

L'or baixa un 0,39% (1.989 dòlars). La plata cau un 0,1% (23,87 dòlars).

El bitcoin perd els 27.000 (26.776 dòlars), mentre que l'ethereum se situa als 1.793 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,566%.

contador