Segon assalt de l'IBEX als 9.200 durant una jornada amb Siemens Gamesa de protagonista

Colonial és el pitjor títol del selectiu, però també retallen Sabadell, Telefónica i Inditex

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 mai, 2021 09:44 - Actualitzat: 18:07
ep tres hombres observan valores economicos en el palacio de la bolsa a 13 de mayo de 2021 en madrid
Cézaro De Luca - Europa Press

L'IBEX no pot amb els 9.200 punts. El selectiu espanyol ha perdut força després de superar aquest nivell, i ha tancat als 9.183 punts (+0,31%). Dins el selectiu Siemens Gamesa ha tornat a la normalitat (+ 4,41%) després de ser suspesa, després que Siemens hagi aclarit a la CNMV que no està treballant "actualment" en una opa d'exclusió sobre la companyia.

IBEX 35
11.720,900
  • -1,50%-178,40
  • Max: 11.877,20
  • Min: 11.703,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.341,45
17:35 10/01/25

També s'ha de parlar avui de les alces en ArcelorMittal i Acerinox enmig de les notícies que indiquen que la Unió Europea i els EUA reobren les converses per tancar les disputes sobre l'acer i l'alumini. Per la seva banda, BBVA i Santander marquen nous màxims anuals i estan entre els que pugen, amb Solaria i Acciona al capdamunt.

Banc Sabadell, que ho feia bé a primera hora després d'anunciar que havia iniciat converses per analitzar la venda de la seva activitat bancària al Principat d'Andorra a MoraBanc, perd ara a prop d'un 2%, mentre que Colonial continua sent el pitjor després dels resultats publicades aquest dilluns. La companyia va guanyar un 22% menys durant el primer trimestre.

Fora del nostre país, Vodafone s'ha enfonsat un 6% a la Borsa de Londres després de donar a conèixer comptes.

Wall Street va tancar la passada jornada amb lleugeres caigudes mentre que a Àsia les pujades han dominat clarament la sessió. Al Japó s'ha conegut el PIB del primer trimestre. L'economia japonesa es va contraure a una taxa anualitzada del 5,1% entre gener i març (davant l'estimació del -4,6%). En termes intertrimestrals, el PIB de gener a març va caure un 1,3%, lleugerament per sota de les expectatives de consens d'un descens de l'1,2%. El ressorgiment de les infeccions per la Covid al país va trencar dos trimestres de creixement consecutiu.

Avui s'han conegut dades d'atur de març al Regne Unit (la taxa d'atur va caure al 4,8%), mentre que els inversors estaran especialment atents al PIB preliminar del primer trimestre a la zona euro i a les dades d'ocupació del mateix període. D'altra banda, se seguirà el que hagi de dir Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), que participarà en un lliurament de premis.

UN 2021 SENSE DAVOS

El 2021 passarà a la petita història del Fòrum Econòmic Mundial (WEF, per les sigles en anglès) com l'any en què no es va celebrar l'habitual reunió anual. Finalment, l'organització ha decidit suspendre la trobada que estava previst per a l'agost a Singapur.

Al seu comunicat, el Fòrum, que habitualment celebra la seva trobada anual cada mes de gener a l'estació suïssa de Davos, assegura que la reunió de 2022 se celebrarà a la primera meitat de l'any. La localitat on se celebri "es decidirà segons l'anàlisi de la situació a finals d'aquest estiu".

La reunió del WEF a l'exclusiva estació d'esquí helvètica atreu cada mes de gener líders polítics i empresarials de tot el món.

MÀXIMS ANUALS... I ELS 9.300 AL FOCUS

L'IBEX va pujar un lleu 0,11% durant la passada sessió i va aconseguir dibuixar nous màxims anuals. "El selectiu espanyol toca els 9.200 punts i sembla que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.300 punts", insisteix César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"El seu aspecte tècnic és molt bo i de moment no apreciem ni el més mínim senyal de debilitat que ens faci pensar en una parada al camí. El primer nivell de suport es troba als 8.800 punts", afegeix.

Cal subratllar que, amb les alces del 3,5% de la passada jornada, Telefónica va aconseguir perforar els màxims anuals que presentava als 4,1380 euros. "Atenció, perquè es confirma un canvi de tendència, amb tot disposat perquè puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 4,5 euros, preus que no descartem que pugui assolir durant les pròximes jornades", explica César Nuez.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,2213 dòlars. El petroli puja un 0,8%. El Brent supera els 70 dòlars (70,03 dòlars) i el West Texas se situa als 66,76 dòlars.

L'or està pla, als 1.868 dòlars, i la plata puja més d'un 1% (28,60 dòlars).

El bitcoin es revalora a prop d'un 3%, fins als 45.333 dòlars. La Comissió Federal de Comerç dels EUA ha advertit que estan creixent els estafadors a l'àmbit de les moneda digital. L'ethereum puja a prop d'un 3%, fins als 3.502 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,647%.

contador