Les notícies provinents de la Xina continuen centrant l'atenció aquest dimecres
Després de les pujades d'aquest dimarts a les borses europees, que van ser del 0,8% de mitjana i inferiors per a l'IBEX (0,3%) gràcies a l'impuls dels estímuls anunciats per la Xina, les places del Vell Continent han tancat amb caigudes contingudes dimecres (IBEX: -0,38%, 11.792 punts) segons s'ha anat dissipant l'empenta inicial d'aquestes mesures. Dins de l'IBEX, Fluidra, Solaria, Caixabank i Bankinter en destaquen a la part positiva, mentre que Acerinox, Puig i Inditex ho han fet a la negativa. Al Mercat Continbu, Nyebsa s'ha disparat.
Wall Street va mantenir en la sessió passada el to favorable i tranquil del dia previ, amb Nvidia una altra vegada al focus després de registrar alces voluminoses del 4%.
A l'Àsia, l'impacte positiu per les mesures comunicades per la Xina ahir s'ha tornat a deixar notar avui, amb avenços que ronden l'1% al Hang Seng i al Shanghai després de disparar-se durant la sessió passada un 4%, respectivament. Aquest dimecres, el Banc Popular de la Xina (PBoC) ha retallat la taxa de facilitat de préstec a mitjà termini (MLF) al 2% des del 2,3%. Aquesta és la segona retallada en la taxa MLF en aproximadament tres mesos, després que el banc central reduís la taxa del 2,5% al 2,3% a finals de juliol.
Dilluns, abans de la compareixença del governador del PBoC de la sessió passada anunciant les mesures, el Banc Popular de la Xina va injectar 234.600 milions de iuans (33.290 milions de dòlars) al sistema bancari a través d'operacions de mercat obert. També va reduir la taxa de recompra inversa a 14 dies de l'1,95% a l'1,85%.
També a Àsia, els inversors han conegut les xifres d'inflació d'Austràlia, amb l'índex de preus al consumidor pujant un 2,7% interanual a l'agost, en línia amb les expectatives dels economistes enquestats per Reuters i disminuint-se des de l'augment del 3,5% al juliol.
Aquest dimecres es pot considerar una jornada de transició pel que fa a dades macro, ja que són escasses i poc rellevants. Atents a les sol·licituds d'hipoteques als EUA i a les vendes d'habitatges nous del mes d'agost. A més a més, s'ha conegut la decisió de tipus del banc central de Suècia, que els ha retallat en 25 punts bàsics, fins al 3,25%.
COMMERZBANK, OHLA...
Pel que fa a altres aspectes destacats de la jornada, Commerzbank va anunciar ahir que finalment la CFO, Bettina Orlopp, serà la nova CEO del banc en substitució de Manfred Knof. La 'guerra' oberta entre Commerzbank i Alemanya, d'una banda, i UniCredit, de l'altra, n'està fent parlar moltíssim. Recordem que el darrer moviment d'UniCredit ha estat aconseguir el 21% de Commerzbank i demanar autorització per assolir un 29,9%.
Així mateix, SAP cau a la borsa després que Bloomberg hagi publicat que està sent investigada als Estats Units, juntament amb altres empreses, per una possible conspiració per cobrar de més a agències governamentals nord-americanes al llarg dels últims 10 anys.
Finalment, cal destacar que avui s'ha renuit el Consell de Telefònica. Segons El Confidencial, la companyia prepara la sortida de Javier de Paz, que deixaria el seu lloc al Consell per deixar buit el presentant d'STC.
ALTRES MERCATS: OR, PETROLI...
El petroli també pren aire avui després de les pujades d'ahir per l'impacte positiu dels estímuls xinesos. Ara cau al voltant d'un punt percentual, cosa que situa el Brent als 74,45 dòlars i el WTI, als 70,69 dòlars. L'OPEP va publicar a la tarda el seu informe anual de perspectives i va dir que preveu un "robust creixement a mitjà termini" de la demanda de cru.
L'or ha marcat nous màxims històrics. Ara cotitza als 2.680 dòlars (+0,14%). La plata cau un 0,86% (32,14 dòlars).
L'euro es canvia als 1,1156 dòlars (-0,21%).
El bitcoin cotitza als 63.700 dòlars i l'ethereum, als 2.610 dòlars.
La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,777%.