L'IBEX tanca en positiu, frega els 8.900 punts i pot buscar cotes més altes

El selectiu intenta deixar enrere la resistència dels 8.955 punts i encara els 9.000

Noemí Jansana
Bolsamania | 10 ago, 2021 09:38 - Actualitzat: 18:32
ep archivo   interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 ha finalizado la jornada de este
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat un 0,37%, fins als 8.899 punts, després del respir de dilluns i els guanys del 2,3% registrats durant la primera setmana d'agost. L'or, la plata, el petroli i les criptodivises han acaparat protagonisme a l'arrencada setmanal, especialment els metalls preciosos, que van patir una caiguda exprés durant la sessió asiàtica per després recuperar-se o el petroli que va caure a mínims des de juliol. Aquest dimarts estan en positiu, tot i els avisos dels analistes de Julius Baer que no és moment per comprar actius refugi, ja que la recuperació mundial seguirà el seu curs.

IBEX 35
11.720,900
  • -1,50%-178,40
  • Max: 11.877,20
  • Min: 11.703,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.341,45
17:35 10/01/25

Els títols que més han pujat han estat ArcelorMittal, Cellnex, Acciona, Viscofan, BBVA i Repsol; els valors que més han baixat han estat Fluidra, Amadeus i PharmaMar.

Sobre Acciona, Bolsamanía ha publicat que diversos analistes estrangers han publicat valoracions molt positives de la seva filial de renovables, Acciona Energia. Sense anar més lluny, JP Morgan ha iniciat la cobertura del valor amb un consell de sobreponderar i un preu objectiu de 35 euros per acció.

En qualsevol cas, l'IBEX aguanta per sobre dels 8.855 punts, resistència que va batre divendres passat i "important senyal de fortalesa de molt curt termini", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Arribats a aquest punt les següents resistències les trobem en els successius màxims decreixents que ha anat dibuixant el preu durant la fase correctiva: els 8.968 punts, els 9.100 i els màxims anuals als 9.310", afegeix.

L'expert subratlla que la debilitat del nostre selectiu respecte als nostres veïns europeus és un fet. I prova d'això és que mentre l'IBEX cotitza encara a un 5% dels màxims de l'any, la resta els està atacant en aquest moment. Fins i tot el DAX està a punt de marcar nous màxims de tots els temps. Amb tot, les borses europees tampoc han tingut un inici de setmana per tirar coets i els futurs vénen plànols aquest dimarts.

Pel que fa a les matèries primeres, el petroli remunta gairebé un 3% de mitjana des de mínims d'un mes, l'or també avança un 0,1% i la plata ho fa un 0,5%. La culpa de la feblesa de curt termini cal buscar-la en "la preocupació per l'augment dels casos de la variant delta tant a la Xina com als EUA, cosa que ha suposat un fre a la demanda", comenta Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets. La Xina és especialment preocupant a causa dels trastorns causats per les recents inundacions en algunes zones del país, que semblen estar dificultant la contenció de nous brots de virus, mentre que els casos als EUA van augmentar fins a un màxim de sis mesos.

Els mercats asiàtics han tingut una sessió igualment tranquil·la, amb caigudes moderades a les borses de la Xina continental, modestes pujades per al Hang Seng de Hong Kong, mentre que els índexs nipons han acabat el dia plans durant la seva primera jornada d'operacions aquesta setmana,

A l'agenda econòmica, l'última enquesta d'expectatives econòmiques del ZEW alemany per agost s'ha situat molt per sota del que s'esperava, la qual cosa indica que l'avanç de la variant delta està afectant la confiança de l'inversor institucional.

ALTRES MERCATS

Petroli West Texas: +3% fins als 68,56 dòlars.

Petroli Brent: +2,8% fins als 70,90 dòlars.

Unça d'or: +0,1% fins als 1.728 dòlars.

Unça de plata: +0,5% fins als 23,38 dòlars.

Euro/dòlar: cau un 0,1%, fins als 1,1722 dòlars.

Bitcoin: -2% fins als 45.250 dòlars.

contador