Durant la propera setmana, nombroses cotitzades publicaran els seus resultats
L'IBEX ha baixat un 0,42% fins als 8.906,40 punts, pressionat per les caigudes en els valors turístics i Inditex. En en costat positiu han destacat les alces en Acciona, Mapfre Solaria i Ferrovial. Al Continu, Línia Directa ha estat protagonista en guanyar 86.300.000 fins a setembre, un 13,4% menys. La resta de borses europees han tancat amb alces després de descomptar una tanda de resultats, especialment positius per al sector del luxe. En saldo setmanal, el selectiu acumula una caiguda de l'1% i segueix sent incapaç de superar els 9.000 punts.
El mercat parla avui de les bones notícies relacionades amb la promotora xinesa Evergrande, que ha remès els fons per a un pagament d'interessos clau que havia d'efectuar el 23 de setembre, abans que finalitzi un període de gràcia de 30 dies, que acabava aquest dissabte, segons ha informat el mitjà de comunicació estatal xinès Securities Times.
I si des d'Àsia arriben notícies positives, des dels EUA arriben informacions que no ho són tant, tot i que l'S&P 500 va tancar aquest dijous a màxims històrics.
Intel es desploma després d'anticipar menors marges durant els propers anys. Això, després de publicar ahir a la nit unes vendes del tercer trimestre que es van situar als 18.100 milions, per sota de les estimacions de 18.240 milions.
També a l'altre costat de l'Atlàntic, Snap s'enfonsa un 20% després de presentar els seus resultats del tercer trimestre. Els ingressos de la companyia no van complir les expectatives després que el seu negoci de publicitat es veiés afectat pels canvis de privacitat que Apple va introduir a principis d'aquest any. La seva caiguda està afectant també altres gegants de la publicitat en línia com Facebook i Twitter.
Pel que fa a l'agenda d'aquest divendres, els inversors han conegut els PMI manufacturers i serveis d'Europa (els problemes de subministrament estan frenant la recuperació).
A nivell monetari, el Banc de Rússia ha pujat els tipus d'interès en 75 punts bàsics, fins al 7,50%, en resposta a l'escalada de la inflació. Els analistes anticipaven una pujada de 25 o 50 punts bàsics.
D'altra banda, España ha signat, al costat de França, Italia i Àustria, i el Regne Unit, un acord multilateral amb els EUA pel qual se suspèn l'amenaça aranzelària de la primera potencia mundial a canvi de suspendre l'anomenada taxa Google.
I de cara a la propera setmana, els inversors tindran importants referències, ja que publicaran els seus resultats Facebook (dilluns), Enagás (dimarts), Boeing, Iberdrola, Santander i Deutsche Bank (dimecres), Repsol, Sabadell, Cellnex, ACS, Volkswagen, Apple, Merck i Airbus (dijous) i BBVA, CaixaBank, Aena, Mapfre, Daimler i BNP, entrei altres companyies.
A més, el Banc Central Europeu (BCE) celebra la reunió sobre política monetària (dijous), en un moment especialment complicat per la crisi energètica que està afectant la Unió Europea.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
"Una vegada més l'IBEX s'ha frenat en sec a la zona de control dels aproximadament 9.040 punts. De fet, podem parlar ja d'una resistència en tota regla, ja que són tres els girs a la baixa des de l'esmentada zona de control", explica José María Rodriguez, analista de Bolsamanía.
"El realment interessant és que, en teoria, per sobre dels 9.050 punts en preus de tancament amb comoditat tindrem un important senyal de fortalesa, avantsala del que pot ser un moviment ràpid cap els màxims anuals als 9.310 punts. I per sobre, als 9.450 punts, per on passa la directriu baixista principal", afegeix aquest expert.
L'euro es canvia a 1,1634 dòlars (+0,11%). El petroli puja a prop de l'1%, fins als 85,30 dòlars el Brent i als 83,28 dòlars el WTI.
L'or i la plata pugen més d'un 1%, fins als 1.806 dòlars i als 24,52 dòlars, respectivament.
El bitcoin puja lleugerament (63.364 dòlars) i l'ethereum suma un 0,4% amunt (4.109 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,672% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,535%.