El selectiu no ha pogut tancar la resistència del buit baixista dels 8.855 punts
L'IBEX 35 ha pujat un 0,16%, fins als 8.772,80 punts, després de marcar un màxim intradia als 8.824 punts. L'índex ha intentat acostar-se a la resistència del buit baixista dels 8.855 punts, impulsat per valors com Telefónica, Endesa i Repsol, però s'ha vist pressionat a la baixa pels valors turístics, a causa de la preocupació per la variant delta de la Covid- 19.
Els valors que més han caigut han estat Amadeus, Meliá, IAG i Aena, que ha rebut una rebaixa de valoració de Deutsche Bank, a causa de la possibilitat que el Regne Unit endureixi les normes de viatge per als turistes que visiten Espanya.
En altres notícies destacades, Endesa i Iberdrola han registrat guanys després que el Govern hagi reduït la retallada a la retribució de les instal·lacions hidroelèctriques i nuclears fins a uns 625 milions d'euros des dels 1.000 milions estimats inicialment.
A més, el Govern ha autoritzat l'OPA voluntària i parcial del fons australià IFM per quedar-se amb fins al 22,69% del capital de Naturgy, tot i que amb unes condicions determinades.
Pel que fa als resultats, el fabricant de cotxes alemany BMW, ha registrat pèrdues després d'alertar de l'impacte de la manca de semiconductors de cara als propers mesos.
Per contra, el banc francès Société Générale, s'ha disparat després de presentar uns resultats que han superat els pronòstics de consens. A més, un altre fabricant d'automòbils, Stellantis, ha cotitzat a l'alça els seus comptes trimestrals.
En aquest context, "els inversors se segueixen preguntant per l'alentiment del creixement industrial, els temors que la soca delta afecti els serveis, la persistència d'una inflació més alta i el moment en què la Fed endureixi la política monetària", assenyalen els experts de Danske Bank.
DESCENS HISTÒRIC DE L'ATUR A ESPANYA
L'agenda d'aquesta jornada ha passat per les dades de l'atur registrat al juliol a Espanya, on la desocupació ha baixat en 197.841 desocupats, el seu major descens mensual de la història.
A la jornada asiàtica, s'ha conegut la decisió de tipus d'interès del Banc de la Reserva d'Austràlia, que ha anunciat la seva decisió de mantenir el tipus d'interès al 0,1%. El banc central australià també ha mantingut els seus plans de reduir les seves compres de bons.
Molts analistes, segons una enquesta de Reuters, esperaven que l'RBA retardés la reducció prevista de la seva campanya de compra de bons per mantenir l'estímul enmig dels tancaments pel coronavirus.
També ha estat notícia aquesta matinada la caiguda de les accions de Tencent al voltant del 10% i NetEase després que els mitjans de comunicació estatals xinesos qualifiquessin el joc en línia d'"opi" i el comparessin amb una droga. L'article publicat també demanava més restriccions a la indústria per evitar l'addicció i altres efectes negatius en els nens. L'índex Hang Seng Tech ha caigut 1,48%. L'índex Hang Seng de Hong Kong global ha cedit un 0,32%.
Les accions de la Xina continental també s'han abonat al vermell ja que l'índex compost de Xangai ha retrocedit un 0,21%, mentre que el component de Shenzhen ha caigut un 0,209%.
Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit un 0,54%, mentre que l'índex Topix ho ha fet un 0,45%.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, "a molt curt termini l'IBEX s'està desplaçant lateralment, en un rang de preus comprès entre els 8.600 punts per sota (suport) i els 8.850 punts per dalt (resistència)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
La clau passa per superar el "buit baixista de la sessió del 8 de juliol, als 8.855 punts. Només tancant mirarem de nou l'IBEX amb uns altres ulls, deixant la porta oberta a la possibilitat de tornar a la zona de màxims anuals (9.310)", afegeix aquest expert.
El barril de petroli Brent cau un 0,8% fins als 72,26 dòlars.
El barril de petroli West Texas cau un 1,2% fins als 70,37 dòlars.
L'unça d'or cau un 0,4% fins als 1.814 dòlars.
L'euro/dòlar baixa un 0,08% fins als 1,1858 dòlars.
El bitcoin cau un 2,8% fins als 38.235 dòlars.