L'IBEX tanca amb lleugeres caigudes i suma una altra jornada apàtica i de transició

Jornada de pujades per a immobiliàries i bancs

Nieves Amigo
Bolsamania | 27 mai, 2021 09:58 - Actualitzat: 18:28
ep archivo   interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha baixat un 0,12%, fins als 9.186,10 punts, després de marcar un nou màxim anual intradia als 9.254 sencers durant la sessió. Tot i que els moviments d'aquesta setmana estan sent molt moderats i amb baix volum. El fet que la borsa alemanya tanqués dilluns per festiu, juntament amb el tancament també per festa de Wall Street dilluns que ve, està condicionant l'evolució d'aquesta setmana borsària tan apàtica.

IBEX 35
11.711,800
  • 0,47%55,20
  • Max: 11.767,60
  • Min: 11.679,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.125,61
17:35 25/11/24

Per valors, Sabadell ha estat un dels valors més alcistes, impulsat per una pujada de preu objectiu de Citi fins a 70 cèntims per acció. El banc té una forta resistència als 0,72 euros i, a més, presentarà aquest divendres el seu nou Pla Estratègic, sota la direcció del conseller delegat César González-Bueno, ex d'ING.

Un altre valor alcista i protagonista ha estat Indra, que ha nomenat president no executiu Marc Murtra després que el Govern hagi forçat la sortida de Fernando Abril-Martorell.

El consell ha delegat les funcions executives en Ignasi Mataix i Cristina Ruiz, responsables respectivament de les divisions de Transport i Defensa i Minsait, que han estat nomenats consellers delegats.

En negatiu, Solaria, PharmaMar i Inditex han estat els valors més baixistes de l'IBEX, mentre que al Mercat Continu han destacat els forts guanys per a Airbus. El fabricant d'avions civils i militars ha millorat les seves previsions i el mercat ho ha premiat amb una gran pujada.

D'altra banda, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha incrementat dues dècimes la seva previsió de creixement del producte interior brut (PIB) d'Espanya per 2021, fins a situar-lo al 5,9%, mentre que l'organisme presidit per Ángel Gurría també ha elevat el seu pronòstic per a 2022, quan anticipa una expansió del 6,3%, enfront del 4,8% previst anteriorment.

TORNA LA XINA i ELS EUA

La Xina sembla disposada a impulsar de nou les seves relacions diplomàtiques amb la resta del món. Els representants comercials de país i els de Estats Units han mantingut aquest dijous la seva primera trucada sota l'Administració del president Joe Biden, segons ha informat el Ministeri de Comerç de la Xina.

La representant de Comerç dels Estats Units, Katherine Tai, i el viceprimer ministre xinès, Liu He, han mantingut una conversa "sincera, pragmàtica i constructiva", ha dit el ministeri en una declaració en línia seguida per CNBC.

La declaració no ha oferit destalles sobre els plans comercials de les dues parts, o si els aranzels aplicats sota l'Administració de Donald Trump es revertiran. No obstant això, el ministeri ha dit que tots dos han acordat una major comunicació i es va referir a aquesta primera trucada com un gest de "respecte mutu".

Davant l''acostament' de postures comercials, cal subratllar les tensions entre els dos països per les investigacions al voltant de l'origen de la Covid. El president dels Estats Units, Joe Biden, va dir aquest dimecres que la Comunitat d'Intel·ligència de la Casa Blanca no té informació suficient per determinar si es va originar per contacte amb un animal o per un accident en un laboratori, mentre Pequín ha carregat amb contundència contra l'elaboració d'un informe al respecte per part dels EUA que es lliurarà en el termini de 90 dies.

D'altra banda, el president xinès, Xi Jinping, va mantenir aquest dimecres una conversa telefònica amb Pedro Sánchez. Sánchez li va traslladar el seu interès per ampliar la col·laboració entre Espanya i la Xina i la seva disposició a exercir un "paper constructiu" per millorar les relacions del país asiàtic amb la Unió Europea (UE).

L'agenda d'aquest dijous ha inclòs la segona lectura del PIB del primer trimestre als EUA com a dada més rellevant, encara que la dada s'ha mantingut en un creixement del 6,4%. A més, les peticions setmanals d'atur han baixat fins a 406.000 i confirmen la seva tendència baixista.

ALTRES MERCATS: L'OR S'AFERRA ALS 1.900

L'or cedeix lleument i se situa ara per sota dels 1.900 dòlars l'unça (1.894 dòlars) després de superar aquest nivell durant la passada jornada i va marcar màxims dels últims quatre mesos i mig. La plata cau també lleugerament, fins als 27,79 dòlars.

El bitcoin rebota amb força (40.250 dòlars, +5%), mentre que l'ethereum puja a prop d'un 5%, fins als 2.854 dòlars.

L'euro es deprecia un 0,03% i es canvia a 1,2185 dòlars i el petroli cau lleugerament, fins als 68,64 dòlars el Brent i als 66,15 dòlars el West Texas.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,60% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança un 3%, fins al 0,47%.

contador