L'IBEX salva els 11.100 punts llastat per Inditex i BBVA després dels resultats

Unicaja també ha publicat comptes i dimarts ho farà Santander

Nieves Amigo
Bolsamania | 29 abr, 2024 10:52 - Actualitzat: 18:04
ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 16 de abril de 2024 en madrid espana e
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX ha cedit posicions aquest dilluns (-0,48%, 11.100 punts), després de marcar nous màxims anuals al tancament de la setmana passada. Han liderat l'índex Naturgy, Acciona i Acciona Energía. Unicaja s'ha desinflat després d'arribar a pujar a prop d'un 7% després d'haver triplicat beneficis al primer trimestre, tot i que ha tancat amb alces del 2,3%. BBVA, que ha anunciat igualment xifres, se situa a l'altre extrem de l'IBEX (-0,77%) amb Rovi (-2,71%) i Inditex (-1,57%).

IBEX 35
11.467,300
  • 0,24%27,40
  • Max: 11.489,20
  • Min: 11.310,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 20/12/24

Comença avui una setmana atípica, ja que dimecres, 1 de maig, és festiu -Dia del Treball- i tanquen les places europees. Tot i això, Wall Street obrirà i, no només això, sinó que aquell dia es coneixeran les conclusions de la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed), de la qual no s'esperen canvis en els tipus d'interès (com sabeu, el mercat ara estima que la primera retallada del banc central nord-americà arribarà després de l'estiu).

A més, aquesta setmana comptarà amb un festiu afegit a Madrid, que també podria tenir cert impacte a l'operativa de l'IBEX. El dia 2 de maig és la festa de la Comunitat de Madrid, i això fa que molts ciutadans aprofitin la setmana per fer pont i descansar.

Amb tot, aquest dilluns i dimarts hi haurà referències molt rellevants abans de conèixer les novetats de la Fed. Així, com s'assenyala més amunt, avui ha publicat resultats BBVA (va guanyar 2.200 milions al primer trimestre, un 19% més) i demà ho farà Santander. Sens dubte, els comptes i l'impacte que tinguin a la borsa seran determinants per al comportament de l'IBEX. Aquest dilluns també han anunciat comptes altres companyies, com Sacyr, Línia Directa, mentre que demà s'anunciaran igualment altres xifres molt rellevants juntament amb les de Santander (CaixaBank, Aena, Metrovacesa...).

Fora d'Espanya, ha publicat resultats Philips, que es dispara al voltant d'un 30% perquè ha aprofitat per anunciar que ha arribat a un acord (pagarà 1.100 milions de dòlars) per tancar el litigi dels respiradors als Estats Units.

Als Estats Units, Amazon donarà a conèixer els seus comptes dimarts i Apple, dijous. Avui ha estat notícia Tesla, que puja amb força després que la Xina hagi eliminat restriccions als seus automòbils.

Al pla empresarial, la setmana també estarà marcada per la sortida a borsa de Puig a Espanya, divendres.

A tot això se sumen referències macro molt importants. Aquest dilluns s'ha donat a conèixer l'IPC preliminar del mes d'abril a Espanya (puja al 3,3% i el subjacent cau al 2,9%) i demà el PIB, també del nostre país, del primer trimestre. Atents igualment els PMI de dimarts d'abril a la Xina i l'IPC i PIB de la zona de l'euro aquell mateix dia. Dimecres s'anuncia, juntament amb la Fed, la dada d'ocupació de la consultora ADP als Estats Units i els PMI manufactures a l'altra banda de l'Atlàntic, referències que es coneixeran dijous a Europa. I, divendres, atur de la zona de l'euro i informe d'ocupació als Estats Units.

MÀXIMS ANUALS

L'IBEX coneixerà totes aquestes referències amb un aspecte tècnic molt positiu després de fer una "fantàstica figura" aquest divendres passat, aconseguint tancar per sobre dels màxims anuals (11.139,9 punts).

"Això és un nou senyal de fortalesa que ens convida a pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.200 punts. Si aconsegueix superar aquests preus, el més normal és que puguem acabar veient un atac als 11.500 punts", escriuen els analistes de Bolsamanía.

"El primer nivell de suport el podríem situar, després de cobrir el buit alcista del dia 23 passat, als 10.887 punts. No apreciarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus. El seu aspecte tècnic és immillorable".

EL IEN S'ENFONSA FINS A 160 IENS PER DÒLAR

El ien s'ha enfonsat 160 iens per dòlar aquest dilluns, el nivell més feble des d'abril del 1990. Després de marcar breument el nivell de 160,03 iens, s'ha recuperat fins a 156,5 enfront del dòlar. Segons informa Reuters, les autoritats japoneses podrien haver intervingut per impulsar la moneda.

Fonts comercials han assenyalat a l'agència que s'han observat bancs japonesos venent dòlars per ien.

Els operadors estan en alerta davant de qualsevol indici d'acció per part de Tòquio per sostenir una moneda que ha caigut un 11% respecte al dòlar des del començament de l'any, ja que fins i tot la sortida de taxes negatives del Banc del Japó no ha aconseguit impulsar la divisa.

SÁNCHEZ NO DIMITEIX

Finalment, assenyalar que el mercat ha estat avui també pendent de Pedro Sánchez, que, finalment, ha dit que es queda després d'estar cinc dies reflexionant sobre el seu futur.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0716 dòlars (+0,22%). El petroli perd al voltant de l'1,2%. El Brent se situa als 88,41 dòlars i el WTI, als 82,81 dòlars.

L'or està molt pla (+0,07%, 2.348 dòlars), igual que la plata (+0,02%, 27,54 dòlars).

El bitcoin cau fins als 62.900 dòlars i l'ethereum, als 3.180 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,634%.

contador