L'IBEX renova els seus màxims anuals amb Almirall, Sabadell i Telefónica disparats

El selectiu té una primera resistència tècnica als 9.300 punts

Nieves Amigo
Bolsamania | 10 mai, 2021 09:43 - Actualitzat: 18:39
ep archivo   ibex
EUROPA PRESS - Archivo

L'IBEX ha renovat els seus màxims anuals (+0,94%. 9.144,30 punts) després d'aconseguir divendres passat tancar per sobre de la resistència dels 9.000 punts. El selectiu espanyol acumula una revaloració del 13,1% des del començament d'any i de gairebé el 8% en poc més de quinze dies. "La superació dels 9.000 ens fa pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.300 punts", anticipa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "De moment, no dona mostra de debilitat", afegeix. Cal destacar que les borses europees han tancat planes, cosa que augmenta la fortalesa de l'índex a curt termini.

IBEX 35
11.435,700
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 23/12/24

Dins de l'IBEX destaquen les fortíssimes alces en Almirall (+8%) després de publicar els seus resultats, seguida per Sabadell (+8%) i Telefónica (+4%). Les accions del banc, tal com anticipaven els analistes de Bolsamanía fa unes setmanes, han arribat a la gran resistència que apareix als 0,66-0,67 euros per acció.

Per la seva banda, l'operadora, que presenta els seus resultats aquest dijous, està superant els 4 euros per acció i frega els seus anteriors màxims anuals als 4,13 euros, durant una setmana molt rellevant per al valor.

A la banda negativa, han destacat les caigudes en Aena (-3,6%) (el Suprem ha dictaminat que els contractes comercials dels seus locals són concessions), però sobretot en Solaria (-6,8%) i Siemens Gamesa (-4,8%).

Wall Street va tancar divendres passat amb alces del 0,7% de mitjana després de publicar l'informe d'ocupació dels EUA d'abril, amb una dada de nòmines no agrícoles molt menor del que s'esperava pel consens (266.000 treballadors enfront dels 950.000 anticipats).

A més, el Departament d'Ocupació va revisar a la baixa el nombre de llocs de treball creats al març, des dels 916.000 fins als 770.000. La taxa d'atur va pujar des del 5,8% fins al 6,1%.

Encara que tant l'S&P 500 com el Dow Jones van tancar a màxims, perquè els inversors descompten que la Fed trigarà una mica més en plantejar-se la retirada dels seus estímuls monetaris. Així, continuen apostant pels actius cíclics, en detriment de les accions de creixement (el Dow Jones ha superat els 35.000 punts aquest dilluns, mentre el Nasdaq baixa més de l'1%).

Al calendari macro, el més destacat ha estat que la confiança de l'inversor Sentix de la zona euro ha superat àmpliament els pronòstics al maig i ha marcat màxims històrics. Des del punt de vista empresarial, se segueixen publicant resultats a Europa; i a Àsia, han dominat els números verds.

ATENTS A LES CRIPTOS

La segona moneda digital més gran, ethereum, finalment ha superat els 4.000 dòlars. "El millor és que encara estem només davant el començament d'aquest ral·li, ja que els diners segueixen entrant a l'ethereum. De fet, hi ha una forta evidència que els operadors i inversors estan liquidant petites posicions en el bitcoin i posant aquests diners en l'ethereum, ja que creuen que aquesta moneda està encara massivament infravalorada", afirma Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.

"No hi ha dubte que l'ethereum tocarà els 5.000 dòlars, un objectiu de preu del qual ja hem parlat diverses vegades. L'objectiu de preu a llarg termini per a l'ethereum segueix sent als 10.000", afegeix aquest expert.

"Dit això, els especuladors també creuen que a l'ethereum li correspon una correcció saludable, i és més probable que tingui lloc quan el preu toqui el nivell dels 5.000", conclou aquest analista.

Per la seva banda, el dogecoin va caure durant el cap de setmana després de les declaracions d'Elon Musk, conseller delegat de Tesla. La paraula 'hustle' (tripijoc), que va utilitzar com una broma, va fer que els especuladors es desfessin de la moneda digital. El dogecoin va caure per sota dels 0,50 cèntims durant el cap de setmana, però ràpidament va recuperar part de les seves profundes pèrdues.

ELECCIONS AL REGNE UNIT

Al mercat de divises, la lliura esterlina cobra força després de les eleccions del cap de setmana, que van reforçar la posició de Boris Johnson com a primer ministre. "Els londinencs estan contents que el seu alcalde favorit, Sadiq Khan, hagi guanyat les eleccions per segona vegada", apunta Aslam.

Les enquestes ja havien anticipat un ampli avantatge de la dreta en tots els municipis d'Anglaterra on estaven convocats a les urnes més de 48 milions de ciutadans, però ha estat la seva victòria a la localitat de Hartlepool, a la costa nord-est, la qual ha encès totes les alarmes en l'esquerra britànica.

Per la seva banda, els resultats de les eleccions a Escòcia van confirmar que el partit Pro-Scotland va segellar la victòria, i això vol dir que la batalla pel futur de la Escòcia independent continuarà. El Partit Nacional Escocès de Nico Sturgeon no va aconseguir segellar la majoria absoluta. Nicola Sturgeon ha assegurat que buscarà un nou referèndum d'independència "quan passi la crisi de la Covid".

ALTRES MERCATS

L'euro cotitza pla i es canvia ara als 1,2162 dòlars. El petroli cau de forma moderada, fins als 68 dòlars el Brent i als 64,55 dòlars el West Texas, malgrat que gran part d'un dels majors oleoductes dels EUA roman tancat per un atac de ciberseguretat.

L'or està als 1.840 dòlars (+0,5%), i la plata puja un 0,5%, fins als 27,60 dòlars.

El bitcoin suma un 0,1%, fins als 57.442 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,57%, mentre el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,469%

contador