L'IBEX estrena semestre amb ganes mentre Acciona Energia debuta en verd

Els valors del sector turístic i BBVA han tirat aquest dijous del selectiu

Nieves Amigo
Bolsamania | 01 jul, 2021 10:22 - Actualitzat: 19:48
ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid a 26 de abril de 2021
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX35 ha estrenat mes i semestre amb força (+1,26%; 8.932,30 punts) després de caure un 3,5% al mes de juny. Dins el selectiu la majoria de títols ha cotitzat en verd, amb alces destacades en CIE, IAG, Meliá, BBVA i Repsol. A la banda negativa, els pitjors han estat PharmaMar i Siemens Gamesa. La sessió d'aquest dijous ha estat plena de cites rellevants, des de l'estrena d'Acciona Energia, fins a la reunió de l'OPEP+, passant per la publicació dels PMI manufacturers.

IBEX 35
11.925,200
  • 0,17%20,70
  • Max: 11.934,90
  • Min: 11.821,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.911,31
17:35 18/10/24

A Àsia, les borses han viscut una jornada de caigudes contingudes. Durant el centenari del Partit Comunista, el president de la Xina, Xi Jinping, ha advertit avui que les forces estrangeres que intentin intimidar la nació "rebran un cop al cap", i ha saludat un "nou món" creat pel seu poble.

"Qualsevol que s'atreveixi a tractar de fer-ho (intimidar el poble xinès) es trobarà amb el seu cap colpejat sagnantment contra la Gran Muralla d'acer forjada per més de 1.400 milions de xinesos", ha afirmat, en un clar missatge als EUA i la resta de potències occidentals, que veuen amb recel l'ascens de Pequín com a nova potència mundial.

L'HORA D'ACCIONA ENERGIA

Acciona Energia, filial de renovables d'Acciona, s'ha estrenat al Mercat Continu amb pujades del 7%, després de saltar al parquet a un preu de 26,73 euros per acció, a la part baixa de la forquilla orientativa.

El president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, ha afirmat durant l'acte de toc de campana que la sortida a borsa permetrà triplicar la capacitat instal·lada i "continuar liderant la transició energètica com la primera 'utility' independent 100% renovable del món".

Des del punt de vista empresarial, a Espanya també se segueix el que està passant amb CaixaBank i les seves negociacions amb els sindicats, que continuen avui. L'entitat va anunciar ahir una rebaixa de les sortides per l'ERO fins a 6.452 persones i la retirada de la forçositat.

A més, BBVA ha avançat posicions després que Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), confirmés que l'organisme aixecarà el veto als dividends a partir d'octubre. Recordem que el banc basc té previst recomprar fins al 10% del seu capital un cop obtingui autorització del BCE.

EL PETROLI, AL FOCUS

El cru puja a prop d'un 2% (Barril Brent: 75,87 dòlars; Barril WT: 74,80 dòlars) a l'espera de conèixer les conclusions de la reunió de l'OPEP+ que se celebra avui a Viena. Els analistes preveuen que els productors debatin un nou augment de la producció per a l'agost, encara que es mantenen cautelosos sobre a quant ascendirà qualsevol increment.

"Els observadors del mercat creuen que el grup no s'afanyarà la flexibilització amb una gran xifra", comenta Stephen Brennock, del broker PVM. "Un retorn del petroli menor del que s'esperava hauria de garantir que el mercat segueixi reduint els inventaris".

D'altra banda, cal recordar que avui s'han publicat els PMI manufacturers de juny a Europa i als EUA, referència que sempre se segueix a prop. A Espanya, el PMI va pujar per cinquè mes consecutiu al juny, situant-se en 60,4, en comparació amb 59,4 registrat al maig. La lectura d'l'índex va ser la més alta des d'abril de 1998. A l'eurozona, el PMI manufacturer va pujar des de 63,1 registrat al maig fins a 63,4 al juny i es va situar per sobre de la seva lectura flash precedent, mentre als EUA l'ISM manufacturer s'ha mantingut per sobre de 60.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "ha començat a rebotar a les portes del suport dels 8.740 punts: els màxims de març i de mitjans d'abril. A més dels importants nivells de sobrevenda diaris que ens marca l'oscil·lador de moment estocàstic. Diguem que, si més no, es tornen a donar les condicions per apostar per un rebot de curt termini", argumenta JM. Rodríguez, després d'una correcció del 6% des dels màxims anuals de mitjans de juny.

"Les resistències que cal vigilar en aquest moment no poden ser en un altre lloc que no siguin els últims màxims decreixents: els 9.035 i els 9.310 punts. Tot i que la resistència més important continua sent la de 9.600 punts als quals hem fet referència en tantes i tantes ocasions, que no és altra cosa que la directriu baixista principal", afegeix aquest expert.

L'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1868 dòlars. L'or i la plata avancen posicions, fins als 1.781 dòlars i als 26,35 dòlars, respectivament.

El bitcoin cau un 3,8%, fins als 33.425 dòlars, i l'ethereum es deixa un 5%, fins als 2.116 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,475% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,398%.

contador