El selectiu té una important resistència tècnica als 8.855 punts
L'IBEX 35 ha pujat un 0,23%, fins als 8.792,90 punts, i ha enllaçat tres sessions consecutives de guanys. Amb tot, el bon comportament dels parquets internacionals, amb nous màxims històrics per l'Stoxx 600 i l'FTSE250, contrasta amb els tímids avanços del selectiu nacional, que segueix tenint la resistència dels 8.855 punts com el seu 'bèstia negra' l'agost.
Un dels valors més en forma a curt termini és Telefónica, que es troba molt a prop dels seus màxims anuals. Els analistes tècnics de Bolsamanía no descarten que es dirigeixi cap a la important resistència que té el valor als 4,40 euros per acció.
A més, Deutsche Bank ha rebaixat la seva valoració de Grifols fins als 27 euros per acció, però el banc alemany encara segueix donant un gran potencial alcista a la companyia farmacèutica.
A la banda negativa, els valors que més han caigut han estat Endesa, PharmaMar i Repsol. L'elèctrica ha caigut després dels guanys de dimarts, en reduir el Govern la retallada a la retribució de les instal·lacions hidroelèctriques i nuclears fins a uns 625 milions d'euros des dels 1.000 milions estimats inicialment.
En aquest context, l'IBEX amb prou feines s'ha mogut després de la dada d'ocupació de la consultora ADP als Estats Units, bestreta de l'informe d'ocupació que es publicarà el divendres. El consens esperava la creació de 695.000 llocs de treball, però finalment la dada s'ha situat molt per sota, en 330.000.
Una altra de les notícies del dia ha estat l'acord entre Laliga i CVC, mitjançant el qual el fons d'inversió comprarà el 10% de la competició per 2.700 milions d'euros. Segons publica Financial Times, el Reial Madrid s'oposa a l'acord, tot i que podria rebre'n uns 260 milions d'euros.
PREOCUPACIÓ PER LA VARIANT DELTA
Fins ara, l''evolució dels parquets no es veu oscada per la preocupació per l'augment de les taxes d'infecció de la Covid a Àsia, i especialment a la Xina, que "sembla estar provocant l'ansietat que la història de la recuperació en aquesta part del món estigui a punt de convertir-se en la baula més feble de la recuperació mundial", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets.
L'ombra del coronavirus, de l'augment de casos i de l'avanç de la variant delta llasta valors turístics i centra l'atenció dels inversors en els PMI de serveis de juliol. Tot i això, les dades econòmiques més recents de la Xina no reflecteixen encara aquesta realitat, ja que l'últim PMI de serveis Caixin de juliol mostra un repunt de l'activitat econòmica fins al 54,9, després d'haver-se alentit fins al 50,3 al juny.
Pel que fa als índexs asiàtics, aquests han deixat alces de més de l'1,5% a Hong Kong, aixecat per la recuperació de les accions de Tencent després del debacle de dimarts. Les borses de la Xina continental també han deixat alces; en canvi, al Japó, el Nikkei ha acabat amb caigudes marginals, mentre que el Topix ha cedit més del 0,4%.
DADES ECONÒMIQUES A EUROPA
A Europa, les borses han avançat de forma moderada i sembla que hi ha menys preocupació per les economies del vell continent, on els nivells de vacunació són més alts, "tot i que estem veient alguns senyals que l'activitat econòmica pot haver tocat sostre a curt termini", comenta Hewson.
A Espanya i Itàlia han continuat les fortes lectures de l'activitat econòmica dels serveis que vam veure al juny, "ja que les empreses s'esforcen per rescatar el que queda de la temporada turística d'estiu", afegeix l'analista. Amb tot, el PMI de serveis espanyol es va alentir lleument davant de la màxima de diversos anys registrada al juny. L'Índex de gestors de compres d'Activitat Comercial, elaborat per la consultora Markit, va registrar 61,9 al juliol, enfront de 62,5 del mes anterior, tot i les expectatives de millora fins a 63,1.
A Europa, un fort creixement de la producció manufacturera, sumat a una expansió accelerada de l'activitat del sector serveis, han donat com a resultat que l'activitat empresarial de la zona euro va augmentar al juliol al ritme més ràpid en quinze anys, des de juny de 2006. Finalment, la dada d'ISM serveis als EUA ha superat àmpliament les previsions.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, "a molt curt termini l'IBEX s'està desplaçant lateralment, en un rang de preus comprès entre els 8.600 punts per sota (suport) i els 8.850 punts per dalt (resistència)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
La clau passa per superar el "buit baixista de la sessió del 8 de juliol, als 8.855 punts. Només tancant mirarem de nou l'IBEX amb uns altres ulls, deixant la porta oberta a la possibilitat de tornar a la zona de màxims anuals (9.310)", afegeix aquest expert.
El barril de petroli Brent cau un 1,7% fins als 71,13 dòlars.
El barril de petroli West Texas cau un 2,6% fins als 68,68 dòlars.
L'unça d'or cau un 0,2% fins als 1.810 dòlars.
L'euro/dòlar baixa 1 018% fins als 1,1839 dòlars.
El bitcoin puja un 2,8% fins als 39.262 dòlars.