L'IBEX cau un 0,16% (8.139 punts) tot i la bona macro europea i amb un ull a la Fed

Després de tancar aquest dimarts amb lleus compres del 0,4%, fins als 8.152 punts

César Vidal
Bolsamania | 16 des, 2020 09:51 - Actualitzat: 18:49

L'IBEX 35 es dona la volta i tanca amb caigudes (-0,16%, 8.139 punts) malgrat les dades econòmiques positives a Europa i a l'espera de la Fed, després de tancar dimarts amb lleus compres del 0,14%, fins als 8.152 punts.

IBEX 35
11.720,900
  • -1,50%-178,40
  • Max: 11.877,20
  • Min: 11.703,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.341,45
17:35 10/01/25

Dins el selectiu patri, han destacat les alces d'Acciona (+3,26%) i les caigudes generalitzades en la banca (-1% de mitjana).

A més, els bancs espanyols van conèixer ahir la decisió del Banc Central Europeu (BCE) sobre els dividends. Tal com havia publicat aquest mitjà, el regulador va ser bastant restrictiu, en permetre la distribució de tan sols el 15% dels beneficis.

A l'actualitat empresarial, Bolsamanía publica que Telefónica retallarà el seu dividend a la meitat (0,20 euros en efectiu) per reforçar el seu balanç i reduir el seu endeutament, segons anticipen els analistes de Citi.

Una altra notícia destacada que afecta Repsol, Naturgy, Iberdrola i Endesa és que les energètiques hauran de pagar 7.000 milions a l'any per finançar renovables, segons el nou pla que ha anunciat el Govern. Els analistes, però, assenyalen que seran capaços d'assumir aquesta quantitat i no afectarà substancialment els seus resultats.

A nivell monetari, aquest dimecres arriba l'última reunió de l'any de la Reserva Federal (Fed). Per a la Fed, els experts de Bank of America no esperen ajustos en els paràmetres de compra d'actius.

"El focus de la reunió serà el to que empri el banc central nord-americà, ja que esperem que deixi els tipus i les compres d'actius sense canvis. Creiem que ni les condicions econòmiques ni financeres són prou greus com per justificar una flexibilització addicional de la política en aquest moment", indiquen des de la companyia.

I a l'escena econòmica, també aquest dimecres s'han publicat PMI manufacturers i serveis a Europa. I les dades han estat positives, ja que a França, Alemanya i la zona euro han superat els pronòstics, segons les dades preliminars de desembre.

Als EUA, es publiquen les vendes al detall de novembre. Divendres, el colofó ​​la posarà la 'quàdruple hora bruixa', el venciment trimestral d'opcions i futurs sobre accions i índexs.

Sobre el Brexit, l'optimisme "està augmentant", segons expliquen els analistes de Danske Bank, després de l'"anunci que la Cambra dels Comuns es reunirà dilluns i dimarts la setmana vinent, que es considera un gran senyal que s'estan acostant a un acord".

Michael Hewson, analista de CMC Markets UK, afirma que "l'optimisme creix després d'alguns comentaris positius del primer ministre irlandès, Micheal Martin".

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "es manté cotitzant per sobre dels 8.000 punts, i sembla que està consolidant-se lateralment a l'espera de l'aparició d'un senyal de fortalesa", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía. Segons aquest expert, el senyal alcista consisteix en la superació de la resistència dels 8.322 punts, màxims de principis de desembre.

En altres mercats, el petroli Brent cotitza pla, fins als 50,76 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,44% i es canvia a 1,2204 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,5%, fins als 1.865 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza en mínims històrics negatius del -0,02%.

contador