La cadena de moda ha pujat amb força després de publicar els resultats del primer trimestre fiscal
Tancament pràcticament pla per a l'IBEX 35 (+0,01%, 8.842,70 punts), sostingut pel bon comportament d'Inditex i Repsol. La resta de borses europees han tancat amb retallades més destacades, per la qual cosa l'índex espanyol continua comportant-se millor que la resta de mercats. I és que, tal com assenyalen els analistes de Bolsamanía, l'aspecte tècnic del selectiu espanyol és dels millors entre els índexs del Vell Continent.
“El seu aspecte tècnic és bo i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient la continuació de les pujades durant les properes jornades. Un tancament per sobre dels 9.000 punts seria el senyal que ens faria pensar en un atac al nivell dels 9.200 punts. A sota, és important que no veiem l'abandonament dels 8.600 punts”, assenyala César Nuez, analistes de Bolsamanía i responsable de TraderWatch.
Dins del selectiu han destacat les fortes alces en Inditex després de superar àmpliament previsions amb els resultats del primer trimestre fiscal. La cadena de moda va guanyar 760 milions durant el període després de provisionar 216 milions d'euros per Rússia i Ucraïna. La companyia ha augmentat les vendes un 36% i ha aconseguit el marge brut més alt en 10 anys, cosa que ha estat ben rebut pel mercat.
Al costat positiu, també han aparegut PharmaMar i Repsol. La petroliera segueix marcant màxims històrics jornada rere jornada a la calor dels alts preus del petroli i davant de l'interès que ha rebut per part d'EIG per comprar el 25% del negoci de Petroli i Gas.
A la part negativa de l'IBEX, Solaria, ArcelorMittal, Aena, Naturgy i REE (que ha anunciat que canvia de nom i llança una nova marca comercial) han estat els valors més baixistes.
Fora d'Espanya, l'altre protagonista ha estat Credit Suisse, que ha baixat a la borsa després d'anunciar una advertència de beneficis per al segon trimestre, citant la guerra d'Ucraïna i les pujades de tipus.
Wall Street cotitza amb signe mixt després que tanqués dimarts amb alces del 0,9% de mitjana i que a Àsia els números verds hagin dominat la sessió. El Banc Central de l'Índia ha pujat tipus en 50 punts bàsics, a la part alta del que s'esperava. Al Japó, el PIB del primer trimestre ha caigut un 0,5% en termes interanuals, millor que el descens del –1% previst.
L'OCDE RETALLA PREVISIONS
L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha presentat aquest dimecres el seu informe de 'Perspectives Econòmiques' revisat per tenir en compte l'impacte de la guerra d'Ucraïna.
Ha rebaixat les seves estimacions sobre l'economia mundial fins al 3% des del 4,5%, i en el cas d'Espanya fins al 4,1% des del 5,5%. A més, ha elevat la previsió d'inflació fins al 8,1% per al 2022.
"La magnitud de quant més baix serà el creixement i quant més alta la inflació dependrà de com evolucioni la guerra", ha explicat l'economista en cap de l'OCDE, Laurence Boone.
D'altra banda, avui s'ha publicat el PIB de la zona euro, que va créixer un 0,6% al primer trimestre, el doble del previst.
Tot això, mentre el mercat espera la reunió del Banc Central Europeu (BCE) de demà, la cita més rellevant de la setmana i que es preveu que generi moltes notícies que clarament mouran els índexs.
ALTRES MERCATS
L'euro canvia a 1,0735 dòlars (+0,35%). El petroli puja un 1% de mitjana. El Brent cotitza als 121,69 dòlars i el West Texas, als 120,66 dòlars.
L'or puja un 0,2% (1.855 dòlars) i la plata cedeix un 0,4% (22,07 dòlars).
El bitcoin perd un 1,7% (30.263 dòlars) i l'ethereum, un 2% (1.800 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança al 3,02% i la del bo espanyol repunta al 2,47%.