La companyia ha donat a conèixer aquest dilluns els resultats del primer trimestre
L'IBEX 35 ha començat aquest dilluns la setmana a l'alça (+0,71%, 11.325,50 punts) i sense Wall Street, ja que roman tancat per la celebració del Memorial Day. El selectiu espanyol va acabar la setmana passada amb caigudes acumulades moderades del 0,72%. Va ser una setmana tranquil·la i de transició, i el més previsible és que aquesta sigui similar a l'espera que la propera, el Banc Central Europeu (BCE) anunciï la seva decisió sobre els tipus (el 6 de juny). S'espera una retallada de 25 punts bàsics, encara que aquesta baixada no significarà que l'organisme comenci una ronda de rebaixes, tal com han remarcat diversos dels seus funcionaris durant els darrers temps (l'últim, Philip Lane).
Aquest dilluns és festiu també al Regne Unit. La borsa no hi obre, de manera que l'operativa estarà encara més parada a Europa.
Amb tot, l'agenda de la primera sessió de la setmana està, com no podia ser altrament, molt buida de referències. El més destacat és l'IFO alemany del mes de maig. A més, a nivell empresarial, a Espanya s'han mirat de prop els resultats de Solaria, que ha guanyat 23,6 milions, un 5% menys, per la caiguda de preus, després que la companyia registrés una elevada volatilitat a la setmana passada enmig de diverses revisions de valoració per part de diferents empreses.
Precisament, Solaria ha estat el millor valor de l'IBEX, juntament amb Acciona i Acciona Energía (després de les fortes caigudes de divendres per retallada de previsions). El pitjor n'ha estat Laboratorios Rovi, que ha cedit un 2,30%.
Pel que fa a referències rellevants a la resta de la setmana, dijous serà un dels dies més complets, amb la publicació del PIB dels EUA del primer trimestre. Aquest dia es coneix a Espanya l'IPC del maig i, a la zona de l'euro, la taxa d'atur del mes d'abril. Divendres també serà rellevant, ja que s'anuncien els PMI de la Xina del maig, l'IPC de la zona de l'euro del maig i el PCE (despesa de consum personal) d'abril dels EUA.
CIMERA TRILATERAL A ÀSIA
La sessió asiàtica ha estat marcada aquest dilluns pel verd. Allà, els líders de la Xina, el Japó i Corea del Sud han celebrat aquest dilluns la seva primera reunió trilateral en més de quatre anys, mentre Pequín busca contrarestar els esforços dels EUA per treballar estretament amb Tòquio i Seül, dos importants aliats nord-americans a la regió de Àsia-Pacífic.
Segons publica The Washington Post, els analistes nord-americans diuen que no hi ha raó perquè Washington es preocupi per la represa d'una reunió rutinària entre les tres nacions asiàtiques.
Els tres països van començar a reunir-se regularment el 2008, però no ho han fet des del 2019 a causa de la pandèmia de coronavirus i del deteriorament de les relacions entre el Japó i Corea del Sud. Al març de l'any passat, Seül va fer un pas important per restaurar les relacions amb Tòquio. Aquests moviments han motivat Pequín a intentar tornar a atreure'ls, segons els analistes.
PAS ENRERE PER SEGUIR PUJANT?
L'IBEX va deixar un buit baixista divendres passat.
Tot i això, els analistes de Bolsamania remarquen que manté un bon aspecte tècnic. "Creiem que podria continuar amb les pujades. Actualment, s'està movent al voltant del suport dels 11.200 punts. Si els perd, el més normal és que puguem acabar veient un atac al nivell dels 11.000 punts", afirmen.
Remarquen que presenta un molt bon aspecte tècnic i seguirà així mentre no perdi el suport dels 10.800 punts. "El més normal és que, després d'una parada al camí, puguem acabar veient un atac als màxims anuals que va dibuixar, aquest mateix mes de maig, als 11.385 punts. Quan els superi, podríem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.500 punts”.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0857 dòlars (+0,11%). El petroli puja al voltant d'un 1%, amb el Brent als 82,83 dòlars i el WTI, als 78,47 dòlars.
L'or avança un 0,90% (2.355 dòlars) i la plata suma un 3,90% (31,69 dòlars).
El bitcoin ronda els 70.000 dòlars (69.948 dòlars) i l'ethereum cotitza als 3.944 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,467%.