L'IBEX 35 es deixa un 0,8% en una setmana carregada de resultats i referències

Aquest divendres s'ha produït una altra allau de resultats important

Nieves Amigo
Bolsamania | 27 oct, 2023 10:25 - Actualitzat: 18:10
ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 10 de octubre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 tanca en vermell divendres (-0,5%, 8.918 punts), malgrat les alces de Sabadell, CaixaBank, ACS, Aena i Grifols. El selectiu acomiada així d'una setmana que ha estat carregada de referències importants, però durant la qual l'índex s'ha mogut molt menys del que podria semblar al principi. Ha registrat moviments molt moderats al llarg de les darreres quatre sessions, amb caigudes del 0,37% dilluns i del 0,22% dimarts, pujades del 0,10% dimecres i de nou descensos molt continguts, del 0,24%, aquest dijous. Durant la setmana s'ha deixat un 0,86%.

IBEX 35
11.467,300
  • 0,24%27,40
  • Max: 11.489,20
  • Min: 11.310,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 20/12/24

L'índex ha arribat al final de la setmana amb la vista posada en el suport dels 8.967 punts, amb què ha estat jugant durant tota la setmana i que ha perdut aquest divendres.

"L'aspecte tècnic de l'IBEX és complicat i, avui dia, no veiem ni el més mínim senyal que ens faci pensar en un rebot. Per això hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels 9.037 punts", comenten els experts de Bolsamanía.

MÉS RESULTATS I INFLACIÓ PCE ALS EUA

Després d'una setmana carregada de resultats i d'altres cites rellevants, com ara dades macro clau (el PIB dels EUA del tercer trimestre, que es va conèixer ahir i que va pujar molt més del que s'esperava) i esdeveniments, com la decisió de tipus del Banc Central Europeu (BCE), que els va mantenir ahir sense canvis, la veritat és que els inversors segueixen sense voler moure fitxa. D'una banda, hi ha una preocupació latent al mercat per la guerra a Israel. De l'altra, s'espera el que hagi d'explicar la Reserva Federal (Fed) a la reunió de la setmana que ve (31 d'octubre i 1 de novembre).

Pel que fa a l'últim de la guerra, els Estats Units han dit que han atacat dues instal·lacions a l'est de Síria que creu que van ser utilitzades pel Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica de l'Iran i altres grups, i ha dit "atacs d'autodefensa" després dels repetits atacs contra les forces nord-americanes a la regió. El secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha advertit que podrien produir-se noves accions si continuen els "atacs dels representants de l'Iran". Mentrestant, el ministre d'Afers Estrangers iranià ha avisat que els Estats Units no sortiran indemnes si la guerra entre Hamàs i Israel es converteix en un conflicte més ampli.

Avui l'atenció està posada en els resultats. A Espanya han publicat CaixaBank, amb una millora del benefici del 48,2% als primers nou mesos, i IAG (va guanyar 2.151 milions fins al setembre i 1.230 milions al tercer trimestre), Mapfre, Línia Directa... A Europa, també hi ha xifres importants (NatWest s'ha enfonsat després de publicar les seves). A més, avui els inversors estan pendents de més gegants tecnològics que van publicar ahir a la nit a Wall Street, Amazon i Intel.

Així mateix, la dada més rellevant de la jornada ha estat la inflació PCE dels Estats Units del setembre, que podria influir en la decisió de la Reserva Federal de la setmana que ve. El deflactor de consum privat va caure el setembre fins al 3,4% en taxa interanual, després de tancar l'agost al 3,5%, encara que la dada ha estat revisada a la baixa en una dècima, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Comerç dels Estats Units. Pel que fa a la inflació subjacent, ha caigut fins al 3,7%, una dècima per sota del registre del mes anterior. Els dos moviments s'han ubicat en línia amb el que esperava el consens.

Els analistes d'Oxford Economics subratllen que aquestes dades reflecteixen “la rigidesa de la inflació dels serveis bàsics, que encara és massa forta per ser consistent amb una inflació que retrocedeix a l'objectiu del 2% de la Reserva Federal”.

A Espanya, s'ha publicat el PIB del tercer trimestre, amb un creixement del 0,3%, una dècima menys que al segon.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0589 dòlars (+0,27%). El petroli puja. El Brent se situa als 88,75 dòlars (+0,93%) i el WTI, als 83,99 dòlars (+0,94%).

L'or voreja els 2.000 dòlars (-0,32%, 1.991 dòlars), i la plata cedeix lleument (-0,21%, 22,86 dòlars).

El bitcoin segueix als 34.000 dòlars. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,86%.

contador