L'IBEX 35 dibuixa nous màxims anuals després del BCE i l'allau de resultats

Han publicat els seus comptes Telefónica, Iberdrola, Repsol, Indra, ArcelorMittal, Grifols...

Nieves Amigo
Bolsamania | 27 jul, 2023 10:27 - Actualitzat: 18:23
ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX-35 avança posicions i marca nous màxims anuals (+0,98%, 9.694 punts) impulsat per l'allau enorme de resultats que estem veient al nostre país i després de resistir la pujada de tipus del Banc Central Europeu (BCE). El selectiu afronta avui l''allau definitiva' de xifres, amb els comptes de moltíssimes empreses rellevants, des de Telefónica a Banc Sabadell, passant per Repsol, Iberdrola, Unicaja, Indra, ArcelorMittal, Grifols... La resta de borses europees també han pujat amb ganes.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

Dins de l'IBEX han destacat les alces en Indra (que ha millorat previsions), Unicaja i Telefónica després de publicar comptes. També pugen Amadeus i Inditex. Al costat negatiu, Grifols i Rovi, que ha retallat posicions després de disparar-se ahir. A Europa, caigudes en Barclays (-5%) després d'anunciar resultats, i mals números de Shell.

Amb els comptes empresarials, l'altra gran cita de la sessió ha estat la reunió del BCE. L'organisme presidit per Christine Lagarde ha decidit apujar els tipus d'interès en 25 punts bàsics fins al 4,25%, el sostre del 2008.

L'organisme ha destacat que la inflació continua disminuint, però que encara s'espera que continuï sent massa alta durant massa temps i que si bé alguns indicadors mostren signes de moderació, “la inflació subjacent es manté a nivells, en general, elevats”.

Tot i això, i malgrat aquestes paraules 'dovish' del comunicat, en roda de premsa, la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, ha deixat la porta oberta a totes les opcions del setembre. "Podem apujar els tipus o els podem mantenir", ha assenyalat.

Tal com esperava el mercat, la francesa ha reiterat la dependència de les dades entrants per a futures decisions i ha insistit que “la decisió pot variar de reunió a reunió”.

Tot això, després que ahir Wall Street acabés el dia molt pla, amb signe mixt, després d'una Reserva Federal (Fed) que va complir el guió i va pujar tipus en 25 punts bàsics. Sobre els seus plans futurs, que és realment el que interessava, Jerome Powell va dir que encara no s'ha pres una decisió sobre properes reunions, sense fer cap rumb clar al que pensa fer el banc central. També va dir que és difícil saber quan arribaran les retallades i que la Fed ja no espera recessió als Estats Units aquest any.

De tornada als resultats, ahir a la nit va publicar els seus comptes Meta a l'altra banda de l'Atlàntic. La companyia puja més d'un 7% al mercat després de millorar previsions amb els seus resultats i amb el nombre d'usuaris. Avui anuncia xifres Amazon.

Pel que fa a més esdeveniments a l'agenda del dia, la gran xifra del dia ha estat el PIB preliminar dels EUA, que s'ha accelerat fins al 2,4% al segon trimestre, més del que esperava el mercat. A més, els inversors han conegut la desocupació a Espanya, que baixa en 365.000 persones al segon trimestre, amb l'ocupació marcant un màxim històric de 21 milions de persones.

NOUS MÀXIMS ANUALS DE L'IBEX

L'IBEX va donar aquest dimecres un nou senyal de fortalesa recolzat a les alces de Santander i Rovi, que van pujar després d'anunciar comptes i, en el cas de la farmacèutica, millorar previsions. L'índex espanyol va aconseguir superar la resistència del curt termini situada a 9.571 punts.

A més, va aconseguir anul·lar el buit baixista que va deixar el 5 d'aquest mes, als 9.588 punts. "Sembla imminent un atac als màxims anuals que va marcar, a la primera sessió de juliol, als 9.658 punts", diuen els experts de Bolsamanía.

Quan superi aquest nivell de preus, comenten que és molt probable que vegem una extensió de les pujades fins als 10.000 punts. Per sota, el suport clau es troba als 9.389 punts. "Mentre no abandoni aquest nivell de preus, no apreciarem una complicació del seu aspecte tècnic".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0996 dòlars (-0,78%). El petroli puja al voltant del 1%. El Brent se situa als 84,03 dòlars i el WTI, als 80,05 dòlars.

L'or cedeix un 1,3% (1.944 dòlars) i la plata, un 2,4% (24,37 dòlars).

El bitcoin cedeix un 0,1%, fins als 29.300 dòlars, i l'ethereum cau fins als 1.870 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,95%.

contador