Les caigudes d'aquest divendres han allunyat el selectiu espanyol dels 7.000 puntios
Després dels vaivens d'aquest matí, finalment s'han imposat les caigudes (-0,6%, 6.950 punts) a l'Ibex. El selectiu s'ha allunyat de la possibilitat de tancar la setmana a 7.000 punts després d'acumular alces del 3,5% en les quatre sessions prèvies. La borsa espanyola ha viscut unes jornades molt positives gràcies a l'embranzida dels 'blue chips', com els bancs, Telefónica o Repsol. Els dubtes entorn de la salut de Donald Trump, i l'aprovació o no del paquet d'ajudes per a la Covid als EUA i, en general, tot allò relacionat amb el context internacional, han dominat el panorama, però el selectiu ha aconseguit superar-ho.
També sembla que l'índex està obviant tots els problemes relacionats amb la Covid a Espanya. Aquest divendres hi ha Consell de Ministres extraordinari i tot indica que es declararà l'estat d'alarma a Madrid. A ningú no se li escapa que la crisi de la pandèmia al nostre país ha adquirit uns tints polítics que evidencien la crispació, la confrontació i la falta d'unitat entre les autoritats.
Wall Street continua amb la bona ratxa i al tancament del mercat europeu registra pujades, en el cas del Nasdaq s'acosten a l'1%mentre que l'Àsia ha viscut una jornada de signe mixt. Tornant a l'Ibex, els experts de Bolsamanía expliquen que ara té la vista posada en els 7.110 punts una vegada cobert el buit baixista dels 6.929 punts.
Donald Trump sembla que torna a la taula de negociació dels estímuls fiscals... almenys aquesta és l'última hora perquè el president dels EUA porta tota la setmana canviant de parer sobre aquesta assumpte. "El Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, pot haver-lo persuadit. Almenys Mnuchin sembla disposat a arribar a un acord a l'últim minut", expliquen els analistes de Danske Bank.
"Dit això, sembla que som al mateix lloc que al juliol, sense cap acord a la vista a curt termini, tret que la Casa Blanca estigui disposada a escoltar les demandes dels demòcrates", afegeixen des de Danske.
Aquest divendres hi ha poques cites al calendari econòmic. La setmana que ve hi haurà dades macro molt rellevants (com l'IPC dels EUA, de la zona euro...), cites molt importants (com el Consell Europeu) i arrencaran els resultats empresarials, amb els bancs, a l'altre costat de l'Atlàntic.
Quant a les dades d'avui, el PIB del Regne Unit va créixer un 2,1% a l'agost, considerablement per sota de les expectatives del 4,6% i per sota del 6,6% previ. A la Xina, el PMI serveis Caixin de setembre va quedar en 54,8 per sobre de la previsió de 50,7.