L'Ibex (+0,13%) salva 'in extremis' els 7.000 malgrat les caigudes del Vell Continent

Els EUA han demanat als governadors que estiguin preparats per distribuir vaccins al novembre

Nieves Amigo
Bolsamania | 03 set, 2020 13:09 - Actualitzat: 17:48
ep parte superior de la fachada del edificio de la bolsa de madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

L'Ibex s'ha desinflat durant els últims compassos de la sessió, però ha aconseguit salvar 'in extremis' els 7.000 punts. El selectiu espanyol ha aconseguit salvar la sessió mentre la resta de places del Vell Continent ha caigut prop d'un 1%. Però no tota la sessió ha estat negativa, la jornada ha començat amb força a totes les places del Vell Continent enmig de notícies encoratjadores sobre el vaccí contra la Covid-19. Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA han demanat als Estats que es preparin perquè el vaccí contra el coronavirus estigui llesta per a ser distribuït l'1 de novembre. Aquesta data suggereix que el Govern finalment 'utilitzarà' aquest assumpte amb finalitats polítiques, ja que les eleccions presidencials són el 3 de novembre.

IBEX 35
11.435,700
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 23/12/24

No obstant això, els dubtes s'han apoderant dels inversors i totes les places han perdut força; el Dax i l'FTSE 100 estan a aquestes hores del dijous en territori negatiu. El motiu? Els dubtes sobre la recuperació econòmica.

Tota novetat favorable sobre el vaccí és el millor catalitzador per a les borses, i avui torna a fer-se palès. D'altra banda, els inversors tenen de nou la macro en focus, amb els PMI serveis d'agost. A la Xina, l'índex de gerents de compra de serveis va caure a 54,0 a l'agost des de 54,1 al juliol, segons ha informat Caixin i la firma de recerca Markit. El consens esperava una dada de 50,4.

A Espanya, la caiguda del sector serveis a 47,7 a l'agost "destrossa" les esperances d'una recuperació ràpida en 'V', segons Markit. A la resta d'Europa, els PMI han retrocedit respecte al mes anterior, destacant Itàlia (que també ha entrat en terreny de contracció) i França (de 57,3 a 51,5).

A França cal assenyalar que el Govern d'Emmanuel Macron ha fet públic el tan esperat pla d'estímul de 100.000 milions d'euros amb el qual el president francès compta per transformar l'economia i la seva fortuna política a menys de dos anys de les eleccions presidencials.

Als Estats Units, les peticions inicials de desocupació han baixat fins a 881.000 des de 1,011 milions i s'han situat per sota de les 950.000 anticipades pel consens. Es tracta de la millor dada d'aquest indicador des que va començar la pandèmia de Covid-19. A més, s'ha publicat la dada PMI de serveis, que es va situar en 55 punts a l'agost, lleument per sobre dels 54,8 punts que esperava el mercat.

Tornant a l'Ibex, cal destacar que els bancs estan impulsant les alces d'avui de la mateixa manera que el van penalitzar ahir. També ho estan fent bé IAG, Mapfre i Telefónica. Pràcticament cap títol del selectiu no cotitza en vermell ara.

"Per poder veure un senyal de fortalesa a l'Ibex hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels 7.321 punts, preus prop d'un 5% per sobre dels actuals. Per sota, el suport que no perdrem de vista són els 6.788 punts", subratlla César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Finalment, cal destacar que avui es parla dels desacords entre la UE i el Regne Unit. El negociador en cap de la UE per al Brexit, Michel Barnier, ha acusat Anglaterra de no participar de manera constructiva a les negociacions sobre la seva futura relació, advertint severament que el temps per arribar a un acord s'està esgotant.

contador