L'Ibex retalla posicions davant una sessió sense Wall Street i amb PMIs

Volatilitat en Repsol enmig de la crisi de l'OPEP+, que encara no ha arribat a un acord

Nieves Amigo
Bolsamania | 05 jul, 2021 10:13
ep archivo   interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex retalla posicions lleugerament aquest dilluns (-0,27%. 8.883 punts), en una jornada que no comptarà amb la referència de Wall Street pel festiu del Dia de la Independència. Dins del selectiu espanyol destaquen les alces en Acerinox i ArcelorMittal i les caigudes en Meliá, Fluidra o Amadeus.

IBEX 35
11.656,600
  • 0,39%44,90
  • Max: 11.674,00
  • Min: 11.520,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.125,61
17:35 22/11/24

El més destacat del calendari d'avui són els PMI serveis de juny. A la Xina, el PMI serveis Caixin es va situar en 50,3 al juny, el que suposa un important descens respecte a la lectura de maig, que va ser de 55,1. Fins i tot sí, es va mantenir per sobre del nivell de 50, que indica creixement.

En el seu discurs per la festivitat del 4 de juliol, Joe Biden ha dit que els EUA està "més a prop que mai" d'aconseguir la immunitat de grup, encara que no ha arribat a l'objectiu de tenir el 70% de la població immunitzada per al Dia de la Independència, tal com ell volia. Biden ha demanat a tots els que no s'hagin vacunat que ho facin ja. Segons dades del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties, actualment un 67% de la població estatunidenca està inoculada.

CRISI EN L'OPEP

El preu del cru es manté estable (barril Brent: $76,42; barril WT: $75,38) a l'espera que els grans productors de cru arribin per fi a un acord aquest dilluns. No van ser capaços d'aconseguir-ho el dijous passat, ni tampoc el divendres o el cap de setmana davant el desacord entre els principals productors.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats van votar el divendres a favor d'augmentar la producció en uns 2 milions de barrils diaris des d'agost fins a desembre de 2021 i estendre les retallades de producció restants fins a finals de 2022, però les objeccions dels Unió dels Emirats Àrabs (*EAU) van impedir un acord.

El ministre d'Energia d'Unió dels Emirats Àrabs, Suhail al Mazrouei, va rebutjar aquest diumenge que es prolongui l'acord de l'OPEP+ fins a desembre de 2022, considerant que la quota de producció de cru assignada al seu país és "injusta".

"Les tensions entre EAU i l'Aràbia Saudita es van intensificar durant el cap de setmana, ja que EAU es nega a acceptar un acord secundat per tots els altres membres. Els EAU volen millors condicions que permetin una major producció, mentre que l'Aràbia Saudita es nega a cedir a les demandes. Si no s'arriba a un acord, és probable que la producció de petroli no augmenti a l'agost ni en el que queda de 2021, amb el que es corre el risc d'exercir una major pressió a l'alça sobre el preu del petroli", expliquen els experts de Danske Bank.

TENSIÓ TECNOLÒGICA

Aquest dilluns les tecnològiques estan el focus després que el regulador xinès hagi afirmat que *Didi recull il·legalment les dades personals dels usuaris i hagi ordenat a les botigues d'aplicacions que deixin d'oferir l'aplicació de *Didi. La mesura es produeix pocs dies després que el gegant debutés en la Borsa de Nova York.

"L'aplicació ja no pot descarregar-se a la Xina, encara que els usuaris que l'havien descarregat i instal·lat en els seus telèfons abans de la retirada poden continuar utilitzant-la", va dir *Didi en un comunicat aquest diumenge. L'empresa ja havia anunciat el divendres que havia suspès el registre de nous usuaris a la Xina.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1855 dòlars. L'or puja un 0,37%, fins als 1.789 dòlars, mentre que la plata avança un 0,7%, fins als 26,69 dòlars.

El bitcoin es deixa un 3,9%, fins als 34.165 dòlars, i l'ethereum un altre 3,5%, fins als 2.274 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en el 1,431%.

contador