L'Ibex cedeix posicions a l'espera que Jerome Powell es pronunciï

Els mercats es mantenen cauts fins que parli el president de la Fed aquesta tarda

Nieves Amigo
Bolsamania | 17 mar, 2021 15:00
ep cnp
Stefani Reynolds - Archivo

L'Ibex cedeix un 0,9% a aquesta hores mentre la resta de places europees cotitzen també en vermell, encara que amb descensos més continguts. Per fi ha arribat el torn de *Jerome Powell, i els inversors estan molt pendents del que hagi de dir especialment sobre tres aspectes: les noves previsions econòmiques (s'espera que les elevi després d'aprovar-se el pla d'estímul als EUA), les noves projeccions sobre els tipus d'interès i els comentaris sobre la inflació i la rendibilitat dels bons. Les paraules del president de la Reserva Federal sempre són importants i, sens dubte, mouran les bosses. Atès que va haver-hi canvi d'hora als EUA el passat cap de setmana, la trobada serà a les 19 hores.

IBEX 35
11.778,100
  • 0,80%93,40
  • Max: 11.808,20
  • Min: 11.710,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.728,57
17:35 19/09/24

A més de la Fed, els inversors han assistit avui a la publicació de l'IPC de la zona euro, que es va mantenir sense canvis i es va situar en el 0,9% al febrer.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), la taxa d'inflació interanual al febrer es va situar en el 1,3%, una dècima per sobre del nivell del mes anterior.

Dins del selectiu destaquen les fortes caigudes en Solaria, Siemens Gamesa o Inditex, i les pujades en BBVA, Bankia o Naturgy.

I L'ATENCIÓ SEGUEIX A ASTRAZENECA

L'atenció dels mercats segueix en els problemes amb la vacuna de AstraZeneca. L'Agència Europea del Medicament (EMA) va dir aquest dimarts que no veu indicis de trombes pel seu ús. A Espanya, no obstant això, Sanitat ha informat avui d'una mort i un cas de trombosi per aquesta vacuna.

Els experts de Danske Bank insisteixen en la seva idea que la suspensió de l'ús de la vacuna de AstraZeneca, que han adoptat gran nombre de països, acabarà sent temporal i, amb sort, no afectarà de manera significativa el procés de vacunació i la recuperació econòmica. No obstant això, són molts els analistes que avisen que tota aquesta crisi passarà factura a Europa.

AIXÍ ESTÀ L'IBEX

Mentrestant, i malgrat les retallades d'avui, l'Ibex segueix amb la mira en els 9.000 punts. El camí no sembla fàcil, però a curt termini el seu aspecte tècnic continua sent bo.

"Tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts. No apreciarem ni el més mínim senyal de feblesa mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 8.239 punts", indiquen els experts de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1914 dòlars. El petroli cau un 0,8% de mitjana, amb el Brent en 67,71 dòlars i el West Texas en 64,36 dòlars.

L'or avança lleugerament (1.734 dòlars) igual que la plata (26,12 dòlars).

El bitcoin cau fins a 55.080 dòlars i el ethereum cotitza en 1.766 dòlars.

La rendibilitat del bo dels EUA a 10 anys puja fins al 1,643%.

contador