L'Ibex perd un 0,66% i deixa en no-res l'intent de rebot dels valors turístics

IAGi Aena lideren els guanys després de les caigudes de la jornada d'ahir

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 ago, 2020 11:57 - Actualitzat: 17:53
ep fachada del edificio de la bolsa de madrid tras experimentar el ibex 35 un ascenso del 073 en la
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex ha perdut un 0,66% aquest dimarts, i ha tancat a 7.043 punts. El selectiu espanyol començava la sessió amb pujades, impulsat pels valors turístics, però una hora abans del tancament de la sessió s'ha anat desinflant fins a acabar en números vermells. Així, el rebot dels valors turístics ha quedat pràcticament en no-res.

IBEX 35
11.459,800
  • -0,07%-7,50
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
14:09 23/12/24

La resta de places europees també cotitzen amb moderats avanços. Això, en una jornada en la qual els EUA i la Xina continuen centrant l'atenció. Durant la tarda d'ahir, amb les places del Vell Continent tancades, es va saber que els Estats Units han endurit les seves restriccions sobre la companyia de telefonia xinesa Huawei. Això, després que, durant el passat cap de setmana, no es revisés l'evolució de l'acord comercial -tal com estava previst- i, a més, s'evités posar una data per a futures reunions.

Wall Street va tancar aquest dilluns amb signe mixt, amb caigudes moderades del Dow i pujades de l'S&P i, més destacades (+1%) al Nasdaq. A l'Àsia s'ha viscut igualment una jornada desigual de moviments moderats.

D'altra banda, aquest dilluns es va saber que Mike Meadows, cap de Gabinet de la Casa Blanca, no ha parlat amb Nancy Pelosi - la presidenta de la Cambra de Representants -, per la qual cosa hi ha poques esperances que un paquet per a pal·liar els efectes del coronavirus es negociï aviat. De moment, la discussió sobre el servei postal dels EUA sembla haver pres protagonisme. El servei està experimentant retards per causa de l'ofec financer, que és on el Govern podria entrar en joc. "Hi ha preocupacions que l'administració Trump vol mantenir el servei funcionant a un ritme lent, per provocar que no es trobi en condicions de gestionar l'allau de vots per correu de les eleccions presidencials de novembre", expliquen des de CMC Markets.

Aquests analistes assenyalen, a més, que, en vista de la renovada preocupació per la salut i la preocupació que s'introdueixin de nou restriccions més dures pels rebrots de Covid-19, s'estan esvaint les esperances que hi hagi una recuperació en forma de V. L'informe de fabricació de la Reserva Federal de Nova York d'aquest dilluns va afegir llenya a aquesta idea. L'actualització d'agost va ser de 3,7 enfront del pronòstic de 15 dels economistes. La lectura de juliol va ser de 17,2.

AGENDA I D'ALTRES MERCATS

Pel que fa a l'agenda d'aquest dimarts, els inversors estaran pendents que recomencin de les converses entre Regne Unit i la Unió Europea per al Brexit. A més, ha parlat el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, que veu poc probable que la banca europea es recuperi abans de 2022. D'altra banda, s'ha viscut una jornada sense dades macroeconòmiques de rellevància ni resultats empresarials.

Finalment, al mercat de matèries primeres, el barril de Brent, de referència a Europa, ha cotitzat amb una caiguda del 0,09% al tancament del mercat en el 'Vell Continent', a 45,33 dòlars. Mentre que en el mercat de divises, l'euro s'ha revalorat un 0,48% i es canvia a 1,1925 dòlars.

contador