El BCE accelera les compres d'actius i l'IBEX marca màxims a prop dels 8.600 punts

La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys s'ha desplomat per les paraules de Lagarde

Nieves Amigo
Bolsamania | 11 mar, 2021 10:33 - Actualitzat: 18:23
ep valores economicos en el palacio de la bolsa de madrid espana a 19 de febrero de 2021 el ibex 35 20210303122211
Eduardo Parra - Europa Press

"L'IBEX ha pujat un 0,8%, fins a 8.593 punts, després que el Banc Central Europeu (BCE) comuniqués que incrementarà les compres d'actius per mantenir el finançament i inflació. "Sobre la base d'una avaluació conjunta de les condicions de finançament i de les perspectives d'inflació, el Consell de Govern espera que el ritme de les compres en el marc del PEPP durant el proper trimestre sigui significativament més elevat que durant els primers mesos d'aquest any", ha dit l'organisme en un comunicat.

IBEX 35
11.435,700
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 23/12/24

"Els mercats han estat buscant claredat per part del BCE durant les últimes setmanes enmig de missatges contradictoris, i sembla que el banc central els ha escoltat. El banc central envia ara un clar senyal que les compres del PEPP s'incrementaran fins al segon trimestre, com esperàvem", apunten des de Pantheon.

Els inversors en renda fixa europea es preguntaven si la institució monetària acceptaria una pujada gradual dels rendiments dels bons. "No obstant això, amb la seva retòrica de "vela plena" de la roda de premsa, la presidenta Lagarde no ha deixat cap indici de dubte: el BCE manté el ferm compromís de mantenir les favorables condicions de finançament a la zona euro", destaca Wolfgang Bauer, gestor de l'equip de renda fixa d'M & G.

Dins de l'IBEX que ha encadenat quatre jornades alcistes i ha renovat els seus màxims anuals una jornada més, han destacat les pujades en Solaria i Siemens Gamesa després d'una recomanació de Goldman, que considera el moment actual molt interessant per apostar per les accions d'energies renovables.

D'altra banda, el sector bancari ha tancat amb caigudes mitjanes del 2%, ja que s'ha produït una caiguda generalitzada i profunda en els rendiments dels bons, la qual cosa els perjudica. La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha baixat gairebé un 20% durant la jornada, fins al 0,28% des del 0,34%, després dels missatges de BCE.

INESTABILITAT POLÍTICA A ESPANYA

En un moment en què ja són més d'un i més de dos els informes que parlen d'un possible estiu perdut a Europa i fins i tot apunten directament cap als països de Sud, com Espanya, entre els que més patiran, el que menys es necessita és la inestabilitat política producte de la ruptura entre Ciutadans i el Partit Popular. Més incertesa per al país quan s'intenta superar una crisi sense precedents, i una sensació creixent que la classe política, de nou, no està a l'altura.

Berenberg ha publicat un informe en el qual mostra la seva preocupació pel lent avanç de la vacunació al nostre país i, a més, expressa els seus dubtes sobre el que passarà amb la campanya turística de l'estiu. Segons la companyia alemanya "si Espanya perd la crucial temporada turística d'estiu a causa dels insuficients avanços en la lluita contra la pandèmia, el creixement econòmic podria decebre el 2021".

LA CAMBRA DE REPRESENTANTS APROVA LES AJUDES

Les alces d'ahir als EUA (el Dow Jones va marcar nous màxims) es van veure motivades per l'aprovació, per part de la Cambra de Representants, del paquet de mesures d'alleujament de Joe Biden. Ara només falta la signatura del president perquè es converteixi en llei.

"La combinació d'una política fiscal molt estimulant i un ritme de vacunació molt més ràpid (els EUA espera ara haver completat la vacunació al maig) vol dir que ens hem tornat molt més alcistes pel que fa a l'economia nord-americana", reconeixen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

D'altra banda, el coronavirus segueix sent al centre de les preocupacions dels inversors. Avui es compleix un any des que l'OMS reconegués la "pandèmia", mentre que l'Agència Europea del Medicament ha aprovat aquest dijous la vacuna de Janssen.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia als 1,1963 dòlars. El petroli Brent puja un 1,8%, fins als 69,12 dòlars. A més, l'unça d'or cedeix ara lleugerament, fins als 1.720 dòlars, i el bitcoin puja un 0,6%, fins als 56.716 dòlars.

contador