Signe mixt en les 'criptos' a l'espera del PIB dels EUA: el bitcoin, als 28.900 dòlars

Les males xifres de First Republic Bank han impulsat el preu dels criptoactius

Álvaro Estévez
Bolsamania | 27 abr, 2023 15:16
ep archivo   bitcoin 20221213151303
BSM.UPF.EDU - Archivo

Signe mixt i calma a les criptomonedes. El bitcoin (BTC) repunta al voltant d'un 0,5% i ronda els 28.900 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) s'acosta als 1.900 dòlars després de pujar un 0,3% durant les últimes 24 hores.

Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, destaca que la criptomoneda reina travessa “temps difícils” de nou, ja que els alcistes “estan lluitant per empènyer el preu més enllà del nivell de preu dels 30.000 dòlars”.

“No obstant, durant els dos darrers dies hem vist una acció de preus alcista per al preu del BTC i encara hi ha esperances que aquest impuls s'acceleri a mesura que l'índex del dòlar perdi una mica de força. Un altre factor important que els alcistes del BTC també estan vigilant de prop és la reunió de la Reserva Federal (Fed), que tindrà lloc la setmana que ve”, apunta.

En aquest sentit, sembla que tot apunta que la Fed elevarà els tipus d'interès en 25 punts bàsics. Segons l'eina FedWatch de CME, hi ha al voltant d'un 80% de probabilitat que es produeixi aquest escenari i que el banc central porti els tipus fins al rang dels 500-525 punts bàsics. Segons Aslam, això podria tornar “una mica de força” a l'índex del dòlar, cosa que podria perjudicar el bitcoin.

Així mateix, la dada del PIB dels Estats Units, que es coneixerà aquest dijous, centra l'atenció dels inversors. Patrick Munnelly, analista de mercat de TickMill Group, creu que els inversors es mostren cada cop més cautelosos davant la possibilitat que la potent economia nord-americana estigui a punt de recessió, encara que els mercats esperen que la dada d'avui mostri una taxa de creixement anualitzada del 2%.

“L'equilibri entre l'acumulació d'existències i la demanda final sembla més positiu que les xifres de finals del 2022, i la sorpresa del gener a la despesa dels consumidors explica la major part de la pujada. Els inversors temen que la sorpresa del gener en el consum hagi estat una anomalia a causa d'unes condicions meteorològiques poc estacionals que es veurà neutralitzada per una desacceleració de l'impuls del consum a la segona meitat de l'últim trimestre”, apunta aquest expert.

Al costat contrari, els creixents temors al sector bancari estan jugant a favor dels criptoactius. Les males xifres trimestrals publicades per First Republic Bank, que es va enfonsar un 29% dimecres després de perdre gairebé un 50% dimarts, han empès els inversors a creure que s'està repetint el patró observat durant la crisi bancària provocada pel col·lapse de Silicon Valley Bank, la qual va impulsar el preu de les criptodivises en ser considerades com un refugi.

Paral·lelament, els beneficis millors del que s'esperava de Meta, sumats als de Microsoft i Alphabet (Google), també donen ales a les criptomonedes per la seva elevada correlació amb el selectiu tecnològic Nasdaq.

Per tècnic, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, recalca que la criptodivisa més gran del món “no ha pogut subjectar-se en el suport dels 29.000 dòlars”, alhora que ha alertat sobre el perill de perdre els 26.520 dòlars. “Si perd aquests preus, es complicaria el bon aspecte tècnic del curt termini i podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al voltant dels 24.000 dòlars i sense descartar una caiguda fins als 20.000 dòlars, preus on conflueix la mitjana de 200 sessions”, indica.

"No tornarem a veure cap senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 31.200 dòlars, màxims anuals dibuixats aquest mateix mes d'abril", afegeix Nuez.

A la resta del mercat, caigudes en alguns dels principals criptovalors del mercat. Només el cardano (ADA) repunta, al voltant d'un 0,8% a les últimes 24 hores.

contador