Repunt de les criptomonedes després de la inesperada rebaixa de Fitch als EUA

MicroStrategy ha anunciat plans per comprar més bitcoin

Álvaro Estévez
Bolsamania | 02 ago, 2023 11:04
bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

Notable repunt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja més d'un 2% a les darreres 24 hores i se situa per sobre dels 29.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) remunta un 1% i s'acosta als 1.860 dòlars.

L'escalada de la criptomoneda reina coincideix amb la rebaixa de Fitch Ratings a la qualificació a llarg termini dels Estats Units. L'agència va retallar la qualificació d''AAA' a 'AA+' argumentant que "els repetits enfrontaments polítics pel límit del deute i les resolucions d'última hora han erosionat la confiança en la gestió fiscal" del país. Cal recordar que l'agència havia posat en revisió la nota dels Estats Units el mes de maig passat, però no ha estat fins ara quan ha pres la decisió de rebaixar-la.

La decisió ha sorprès els mercats, que estan cotitzant amb pèrdues destacades a banda i banda del globus, però semblen estar comportant-se una mica millor que l'agost del 2011 quan S&P va rebaixar el deute nord-americà. La bona temporada de resultats també sembla que està ajudant en aquest front, ja que són moltes les grans empreses dels EUA que estan sorprenent els inversors amb les seves xifres.

Això vol dir que la retallada de Fitch està darrere d'aquesta pujada de les 'criptos'? És difícil de dir, ja que el 2011 el bitcoin no era un actiu tan madur com ho és ara i el volum de negociació amb prou feines era una petita fracció del que és ara. Si veiem les dades d'aquells dies, el 6 d'agost va perdre un 33% i el 7 va pujar un 20%, tot i que entre els dos dies el volum va pujar només fins als 200.000 dòlars.

Hi ha altres factors que també estan afectant positivament els preus de la criptomoneda reina. Un és la intenció de MicroStrategy de vendre uns 750 milions de dòlars en accions de la companyia per seguir apuntalant l'estratègia de Saylor i continuar acumulant bitcoin. Les tinences de la companyia pugen fins als 4.400 milions de dòlars en BTC.

"Tenim la intenció d'utilitzar els ingressos nets d'aquesta oferta per a fins corporatius generals, incloent-hi l'adquisició de bitcoin i capital de treball, i, subjecte a les condicions del mercat", explica la companyia a la presentació que ha acompanyat els seus resultats del segon trimestre.

D'altra banda, cal assenyalar que el domini del bitcoin ha caigut lleugerament fins a la frontera del 50% l'últim mes després d'escalar màxims anuals gràcies als ETF de BlackRock i altres companyies. D'una banda, la manca de notícies en aquest front ha erosionat l'optimisme dels inversors, mentre que alguns experts assenyalen que la sentència en el cas de Ripple davant de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha donat un suport extra a les altcoins, que van guanyar terreny enfront del bitcoin.

Els dies següents a la sentència, Coinbase, Kraken i altres criptoborses van tornar a cotitzar o van anunciar plans per reobrir la negociació d'XRP i el comerç del criptovalor i d'altres 'altcoins' com la solana (SOL) o el cardano (ADA) va créixer com l'escuma. Per contra, el bitcoin va començar a caure fins a tancar el mes amb una retallada mensual del 5%, la segona des del començament d'any.

A la resta del mercat, signe mixt. Dogecoin (DOGE) es deixa un 0,1%, mentre que ADA i SOL pugen lleugerament. Tron (TRX) retalla el 0,6%.

contador