Els experts consideren que la dada d'inflació podria canviar la tendència del BTC
Pujades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) repunta més d'un 1% durant les últimes 24 hores i aconsegueix escalar fins als 30.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) segueix la seva estela i puja fins a vorejar els 1.900 dòlars.
Si bé la criptomoneda reina va aconseguir reconquerir breument els 31.000 dòlars dimarts en les últimes hores, el moviment del BTC i de la resta dels actius digitals ha estat força pla durant els últims 14 dies. Tant és així que els experts tornen a recalcar que el bitcoin s'ha tornat a quedar encallat en el rang comprès entre els 29.000 i els 31.000 dòlars, quel només ha estat capaç de trencar durant uns minuts durant les últimes setmanes.
Per Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, això és perquè Wall Street continua esperant noves notícies sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat, especialment el de BlackRock. De la mateixa manera, l'expectativa d'una Reserva Federal (Fed) més dura del que s'esperava no ha agradat als inversors del mercat de criptodivises. En aquests moments, el mercat anticipa una pujada de 25 punts bàsics a la reunió del juliol i pràcticament en descompta una més per a la resta de l'any.
"Les accions semblen una mica alcistes abans dels guanys i això podria significar que l'aversió al risc podria estar a punt per fer un retorn. El bitcoin va rebre un fort vot de confiança de Standard Chartered, amb un objectiu de preu de 50.000 dòlars aquest any i 120.000 dòlars el 2024. La rendibilitat dels miners va ser una de les raons clau dels elevats objectius de preus, però això podria no ser tan fàcil a mesura que augmenten els costos de l'electricitat i els pagaments del deute”, explica Moya.
"Des d'un punt de vista tècnic, seguim en una zona de consolidació molt acotada pels 29.500 i 31.000 dòlars", apunta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, alhora que subratlla el "descens de volatilitat, la sortida d'inversors de curt termini i un volum reduït que no supera els 5.000 milions de dòlars”.
Per tècnic, assenyala aquest expert, "si els preus són capaços de superar els 31.000 dòlars, l'estructura de mitjà termini canviaria i plantejaríem un escenari molt alcista amb primer objectiu als 36.000 i els 40.000 dòlars com a referència següent". "No obstant, en no ser capaç de superar els 31.000 dòlars torna l'escenari a la part baixa el suport principal del qual passa pels 25.000 dòlars si es perden els 29.500 primer i els 28.000 dòlars com a segon suport", afegeix Molina.
Amb tot, sembla que hi ha un cert consens entre els analistes que el mercat està esperant a conèixer la dada d'inflació del juny als Estats Units, que es publicarà aquest dimecres, per fer algun moviment destacat. Els observadors del mercat estimen que l'IPC retrocedirà fins al 3,1% des del 4% anterior, mentre que la taxa subjacent donarà respir i es moderarà fins al 5% des del 5,3% del maig.
"L'informe d'ocupació de divendres va mostrar un alentiment de la contractació, però també forts augments salarials. El que farà que aquest informe sobre la inflació sigui emocionant és que podríem veure una caiguda de la inflació general anual fins al 2,8%, mentre que la inflació subjacent es manté a l'alça, reforçada per la inflació de l'habitatge. La forta caiguda de l'IPC anual no continuarà sent un tema recurrent i les pressions sobre els preus es podrien mantenir durant tot l'estiu", apunta Moya.
A la resta del mercat, guanys notables a la majoria de les principals altcoins. Binance coin (BNB), per exemple, remunta un 6%, mentre que la solana (SOL) guanya un 5% i cardano (ADA) i ripple (XRP) pugen un 3% i un 2%, respectivament.