Pocs moviments a les criptos: les dades macro evaporen la gana pel risc

El bitcoin no aconsegueix recuperar els 26.000 dòlars

Álvaro Estévez
Bolsamania | 07 set, 2023 11:26
representations des cryptomonnaies bitcoin ethereum et dash plongeant dans l eau 20230517123812

Tímides pujades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) amb prou feines ha pujat o baixat a les últimes 24 hores i es manté als 25.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) remunta al voltant d'un 0,4% a l'última jornada i consolida els 1.630 dòlars.

El mercat segueix amb l'ànim baix a causa de l'últim moviment de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), que ha estès el termini per decidir sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat de diverses companyies després de la seva derrota als tribunals davant de Grayscale. La majoria dels experts creuen que el regulador acabarà donant el braç a tòrcer, encara que també esperen que dilati el procés el màxim possible i no doni resposta fins ben entrat el primer trimestre de l'any que ve.

Samer Hasn, analista de mercats i membre de l'equip de recerca d'XS.com, subratlla que aquesta decisió ha tingut un efecte clarament negatiu, ja que la gana pel risc s'ha enfonsat. "Si bé hem estat testimonis d'un lleuger augment en el nombre d'interessos oberts per a BTC en els darrers dos dies, assolint aproximadament 7,132 milions de posicions, aquest nivell es manté a prop dels nivells més baixos que no hem vist des del mes passat maig, després de la forta caiguda que vam presenciar el mes d'agost passat, segons CryptoQuant", explica.

"Sembla com si la major part dels diners especulatius ja haguessin fugit de l'espai de les criptomonedes i els participants al mercat estiguessin esperant el proper moviment de la Reserva Federal (Fed)", recalca Yuya Hasegawa, analista de criptomonedes de Bitbank.

D'altra banda, afegeix Hasn, les criptodivises podrien enfrontar-se a una pressió més gran a mesura que tornin de nou les preocupacions sobre la salut de l'economia mundial. En aquest sentit, el PMI serveis elaborat per ISM va reflectir que el sector va créixer més del que s'esperava l'agost (54,5 punts enfront de 52,5 esperats) i es va situar clarament per sobre de la lectura del mes anterior (52,7). La dada, que reflecteix una economia nord-americana més forta, va ser entesa pels inversors com un argument a favor més per als 'falcons' de la Fed.

De la mateixa manera, les últimes dades que arriben de la Xina tampoc no agraden al consens. Les exportacions del gegant asiàtic van baixar un 8,8% al mes passat, enfront de la caiguda esperada del 9,5% i el descens del 14,5% registrat al juliol. Per part seva, les importacions van caure un 7,3%, per sota de la baixada prevista del 9,4% i de la caiguda del 12,4% del juliol. "Si bé això és encoratjador, la demanda de productes xinesos encara és feble des d'una perspectiva internacional i interna", explica Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets UK.

Paral·lelament, el mercat també valora la notícia que ARK Invest, la gestora dirigida per Cathie Wood, i 21Shares s'han unit per llançar el primer ETF d'ETH al comptat. En aquest sentit, la companyia d'anàlisi K33 creu que l'ethereum millorarà el rendiment del bitcoin durant els propers dos mesos, impulsat per la possible aprovació del primer ETF de futurs d'ETH l'octubre i la dilació de la SEC amb els ETF de BTC comptat.

A la resta del mercat, signe mixt a les principals altcoins. Binance coin (BNB) i cardano (ADA) pugen un 0,4% i un 0,2%, mentre que ripple (XRP), dogecoin (DOGE) i solana (SOL) cedeixen un 0,4%, 0,8% i 1,1%, respectivament.

contador