MicroStrategy, en caiguda lliure: Kerrisdale Capital creu que està "sobrevalorada"

Opinen que la seva exposició al bitcoin no és realista i que hi ha "millor opcions"

Álvaro Estévez
Bolsamania | 01 abr, 2024 13:03
michael saylor microstrategy
michael.com

MicroStrategy torna a caure amb ganes en la preobertura de Wall Street després d'enfonsar-se un 11% dijous passat. Aquests descensos s'han produït després que el fons de cobertura Kerrisdale Capital hagi assenyalat en un informe que està venent la seva participació en la companyia, que considera que està "sobrevalorada".

MICROSTRATEGY-A
176,220
  • 6,17%10,24
  • Max: 179,60
  • Min: 168,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 637,57
23:20 27/09/24
BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
65.755,72 BTC
  • 0,88%572,04
  • Max: -
  • Min: -
01:26 28/09/24

"Estem llargs en bitcoin (BTC) i curts en accions de MicroStrategy, un substitut de bitcoin que cotitza amb una prima injustificable respecte a l'actiu digital que impulsa el seu valor. Les accions de MicroStrategy s'han disparat enmig d'una pujada recent del preu del bitcoin, però, com sol passar amb les criptomonedes, les coses se n'han anat de les mans", asseguren des de la firma novaiorquesa.

En concret, els analistes de Kerrisdale subratllen que el preu del bitcoin implícit en les accions de MicroStrategy supera els 177.000 dòlars, és a dir, dues vegades i mitja el preu al comptat de la criptomoneda reina. Per això, aquests experts consideren que "els dies que les accions de MicroStrategy representaven una forma rara i única d'accedir al bitcoin han quedat enrere".

"El bitcoin és ara fàcilment obtenible a través de corredors de borsa, borses de criptomonedes i, més recentment, productes cotitzats (ETP, per les sigles en anglès) i fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de baix cost. Cap de les raons que se solen adduir per explicar el relatiu atractiu de MicroStrategy justifica pagar més del doble per la mateixa moneda. L'historial de negociació de MicroStrategy i el sentit comú bàsic suggereixen que la prima inflada actual es contraurà, com ho ha fet en ocasions anteriors, proporcionant una oportunitat convincent per a un comerç de parells", sentencien.

En els darrers temps, el model de negoci del desenvolupador de programari MicroStrategy s'ha basat en l'adquisició i la tinença de bitcoins, amb una posició que representa la major part de la valoració de l'empresa, en concret, Kerrisdale calcula que l'"estable, però letàrgic" negoci de programari de la companyia representa "només el 3% del valor". En l'actualitat, la companyia fundada per Michael Saylor té uns 214.246 bitcoins, xifra que suposa més de l'1% dels 21 milions de tokens que arribaran a existir.

"El valor de MicroStrategy està impulsat per les seves participacions en bitcoins, que es van adquirir predominantment a través de finançaments de deute, bons convertibles vinculats a accions i ofertes d'accions de caixers automàtics. Els alcistes al·ludeixen a l'ús "intel·ligent" del palanquejament per part de la direcció i les compres de bitcoins amb càrrec als ingressos de les vendes d'accions com a raons per les quals les accions haurien de cotitzar amb una prima substancial", expliquen des de Kerrisdale, que creuen que aquesta lògica "sembla errònia".

En aquest sentit, aquests analistes creuen que el palanquejament "és vàlid als dos sentits" i, encara que MicroStrategy "ha aconseguit augmentar la quantitat de bitcoins en el seu poder", l'impacte de la dilució massiva "també ha mantingut la quantitat de bitcoins per acció pràcticament sense canvis en els darrers anys". "La creació de valor per a l'accionista s'ha vist impulsada de manera aclaparadora per la simple revaloració del preu del bitcoin, igual que passaria si es posseís bitcoin directament", sentencien.

"Amb 2,6 vegades, la prima de rendibilitat de MicroStrategy és excepcionalment alta. Des de principis de 2021, la prima ha estat de 2,0x o inferior al 94% dels dies de cotització. La mitjana històrica és d'1,3x La nostra tesi no es basa en una visió baixista del bitcoin o de MicroStrategy, sinó en la creença que la relació entre els dos s'ha distorsionat, suposant que la prima sobre el valor liquidatiu torni a mitjanes històricament més coherents, la rendibilitat seria del 50%", conclouen.

Cal assenyalar que MicroStrategy és una de les companyies més rendibles des del començament del 2024 gràcies a la seva vinculació al bitcoin. Aquest any, els títols de Saylor han pujat a prop d'un 170% gràcies a les alces resultants de l'aprovació dels fons cotitzats al comptat i dels nous màxims històrics aconseguits per la criptomoneda reina.

contador