Pujades per al cardano que aconsegueix una altra fita històrica
Musk traeix el dogecoin i coincideix que és una "estafa"
Elon Musk i el dogecoin han hagut d'acabar compartint el seu protagonisme aquest cap de setmana en el criptoespai amb altres tokens com el cardano i l'ethereum, que han batut les seves recents marques i han seguit gaudint de la temporada d''altcoins' que es desplega des de fa algunes setmanes. El bitcoin no ha volgut quedar-se enrere i apunta els 60.000 dòlars, mentre la capitalització total del mercat depassa els 2,5 bilions de dòlars.
La segona moneda digital per capitalització de mercat ha batut tots els seus anteriors rècords per volar per sobre de 4.000 dòlars a la calor d'una major adopció i de les notícies que VanEck ha començat els preparatius per llançar el primer fons cotitzat en l'ether, la divisa nativa de la xarxa Ethereum -tots dos noms s'usen indistintament per referir-se al token-.
Els inversors institucionals estan bolcant-se en aquesta 'altcoin', que ha gaudit d'una pujada estratosfèrica recentment. La rendibilitat aquest any ronda el 435%, davant el 104% de la creació de Satoshi Nakamoto i només durant les dues últimes setmanes acumula alces de més del 70% fins als 4.100 dòlars d'aquest 10 de maig, amb una capitalització de mercat de més de 470.000 milions de dòlars. L'ether ha arribat a un punt tal d'ebullició que la borsa de criptoderivats Deribit ha llistat un contracte d'opcions amb venciment al març de 2022 amb un preu de 50.000 dòlars, segons informa CoinDesk.
"No hi ha dubte que l'ethereum tocarà el nivell de preu dels 5.000 dòlars, un objectiu del qual ja hem parlat diverses vegades. A llarg termini, la destinació de l'ethereum segueix sent als 10.000 dòlars", comenta Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade.
Les pujades en l'ethereum han impulsat altres monedes digitals, com el cardano, que ha superat els 1,75 dòlars i ha deixat una altra fita o la binance coin. El bitcoin també ha experimentat un impuls recent que l'ha tret de la franja de preus en la qual s'havia estancat durant les últimes sessions per intentar superar la marca dels 60.000 dòlars. Segons els experts, ha rebut impuls dels ingressos dels contribuents dels EUA i dels detalls que es van fer públics sobre la taula de trading que ha posat en marxa Goldman Sachs, en una nova evidència de la massiva adopció de les criptos a Wall Street.
"Sens dubte hi hauria més bogeria per part dels experts institucionals que això és un altre senyal sobre l'auge del bitcoin i les monedes digitals com a actius financers de gran rellevància", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda. El mercat ha de preparar-se per "un repunt per sobre dels 60.000 dòlars que portarà el preu de la principal divisa criptogràfica fins als recents màxims històrics als 64.900 dòlars", afegeix, "i possiblement més, si el dòlar es manté feble".
MUSK DINAMITA EL DOGECOIN
La esperadíssima aparició del fundador de Tesla, Elon Musk, al programa Saturday Night Live, lluny de complir amb l'objectiu d''enviar el dogecoin a la lluna', ha provocat una fortíssima correcció en el criptomeme que cotitza als 0,53 dòlars, molt lluny dels 0,74 dòlars que va tocar abans de l'espectacle. Durant les hores següents a l'hora televisiva de Musk, el preu va arribar a caure fins als 0,41 dòlars, esborrant gairebé tots els guanys de la setmana anterior.
Durant el programa, els presentadors li van deixar anar a Musk: així que "és un tripijoc", en referència a la moneda basada en el meme d'un gos, després que Musk assenyalés que el dogecoin va començar com una broma (Musk va corroborar que ho és, parell acte seguit afegir que va a la lluna). "La paraula 'hustle', que va utilitzar com un acudit, va fer que els especuladors es desfessin de la moneda, ja que esperaven un llenguatge més optimista per la seva part", comenta Naeem Aslam.
A l'esquetx final de el programa, Musk va fer broma sobre la creació d'una nova moneda, basada en "el que jo digui", abans que el programa expliqués (breument) el sistema monetari fiduciari.
Tot i així, fins i tot amb la caiguda recent, el dogecoin ha pujat més d'un 10.000% aquest any. I l'exercit del dogecoin s'ha resignat, sens dubte, a esperar el pròxim tuit del magnat que empenyi el dogecoin a 1,00 dòlars i més enllà. "Encara es creu que la criptomoneda té la capacitat de tocar la marca d'un dòlar, ja que hi ha un suport massiu entre els comerciants minoristes que estan apostant els seus estalvis", arrodoneix el cap d'anàlisi d'Avatrade.