L'optimisme pels ETF han impulsat els actius digitals després de la sanció imposada a Binance
Les criptomonedes segueixen a la seva. El bitcoin (BTC) puja amb moderació i se situa als 37.500 dòlars i l'ethereum (ETH) continua la seva escalada i ronda els 2.100 dòlars, cosa que deixa els dos criptovalors a prop dels seus màxims anuals.
Les coses no han canviat gaire en les darreres 24 hores per als actius digitals. Després d'uns moments de dubte causats per la multa imposada a Binance i la renúncia del CEO i fundador, Changpeng Zhao, l'optimisme no va trigar a tornar als mercats impulsat pels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat. I és que els experts creuen que l'acció sobre la criptoborsa més gran del món pràcticament deixa sense arguments la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) per no donar el vistiplau a aquests productes d'inversió.
"Amb aquest acord, les expectatives d'un ETF del bitcoin al comptat podrien haver augmentat al 100%, ja que la indústria es veurà obligada a seguir les normes que han de seguir les empreses de finances tradicionals", assenyalen des de Matrixport.
Amb tot, els analistes continuen una mica dividits sobre el futur a curt termini dels actius digitals i, sobretot, del bitcoin. Es podria dir que hi ha un cert consens que els ETF estan més a prop que mai de ser aprovats, però la divergència d'opinions arriba a l'hora de valorar l'efecte que tindrà en les criptos. Uns opinen que acabaran l'any amb força, amb el bitcoin arribant a escalar fins als 45.000 dòlars si es donen les condicions adequades, mentre que altres opinen que el mercat està sobrecomprat i que els fonaments no es corresponen amb les pujades exagerades que s'han vist als darrers mesos.
En aquest sentit, els més crítics recorden que el front regulador continua sent un important vent en contra per a les criptomonedes, ja que la SEC continua collant fort les rosques al sector. El regulador va ser la principal institució que va quedar fora de l'acord amb Binance i la demanda presentada contra la criptoborsa encara no ha estat resolta, alhora que manté una disputa oberta amb Coinbase i l'última setmana ha tornat a carregar contra Kraken per segona vegada aquest any.
Amb tot, ja es comencen a veure les primeres conseqüències de la sanció contra Binance. Segons dades de CryptoQuant, les reserves del BTC de la criptoborsa es van reduir en 5.000 bitcoins des que es va conèixer l'acord, mentre que les de Coinbase, un dels grans rivals, van augmentar en 12.000 BTC. Recentment, Brian Armstrong, CEO de Coinbase, va criticar el model de negoci de Binance i va assegurar que complir les normes de cada mercat era el "camí correcte", encara que els lligués les mans més que a la competència.
D'altra banda, el criptovalor UNI d'Uniswap ha estat una de les criptos més alcistes a les últimes 24 hores en pujar un 15% i batre la resta del mercat. No sembla que hi hagi una raó aparent per a aquestes fortes pujades, però podria tenir alguna cosa a veure amb la proposta presentada per StableLab (un proveïdor de serveis de governança) que busca delegar 10 milions d'UNI de la tresoreria de l'organització autònoma descentralitzada (DAO, per les sigles en anglès) a delegats subrepresentats. La proposta està esperant una votació a la cadena.
Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, assenyala que estem observant una consolidació de les fortes pujades experimentades pel bitcoin a la segona meitat del mes d'octubre. "L'absència d'una correcció profunda és una mostra de la fortalesa actual de la criptomoneda. És important que no abandoni el suport dels 33.655 dòlars. El primer nivell de resistència és als 38.380 punts, màxims anuals dibuixats fa tan sols unes jornades. Si aconseguís superar aquests preus, és molt probable que poguéssim veure una extensió de les pujades fins al nivell dels 43.000 dòlars”, afegeix.
A la resta del mercat, pujades d'entre l'1% i el 2% a 'altcoins' com ara cardano (ADA), dogecoin (DOGE) o tronc (TRX). La solana (SOL) retrocedeix un 1%.