Les criptos no frenen: el bitcoin mira els 40.000 dòlars... i la Fed

El banc central anunciarà la seva propera decisió de tipus dimecres 1 de novembre

Álvaro Estévez
Bolsamania | 30 oct, 2023 19:14 - Actualitzat: 13:15
ep archivo   bitcoin 20231024190403
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes no perden manxa. El bitcoin (BTC) se situa per sobre dels 34.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta fins a superar els 1.800 dòlars.

No ha canviat gaire cosa durant el cap de setmana. Els actius digitals, especialment el bitcoin, mantenen la tendència positiva gràcies a l'optimisme que impera al mercat després que augmentessin les esperances que els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat s'aprovin abans del que s'esperava. Cal assenyalar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha de donar resposta a les sol·licituds de diverses companyies a mitjans de gener de 2024.

Arribin a aprovar-se o no, la veritat és que els actius digitals semblen destinats a més pujades durant les properes jornades. La setmana passada, alguns experts advertien que la moderació del ral·li després que el BTC marqués un nou màxim anual després de superar els 35.000 dòlars no era més que un moviment de consolidació sls nivells actuals abans de dirigir-se a noves alces i acabar l'any amb força.

Altres experts, en canvi, continuen considerant que les pujades són una mica "exagerades", ja que els fonaments del mercat no han canviat significativament. Així mateix, assenyalen que el front regulatori continua sent un important vent en contra per als actius digitals, ja que la SEC podria no haver dit la seva darrera paraula i podria donar una sorpresa desagradable a més d'un.

"Igual que indicava que no podem operar buscant un sostre fins que aquest no es produeixi, també hem de ser conscients que el mercat baixista de bitcoin podria no haver acabat, malgrat el recent augment del 20% de l'última setmana i de l'acumulat del 100% l'any”, assenyala Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

Aquest estrateg recorda que "mai les recuperacions es fan de forma constant i lineal, i són normals les correccions violentes en la seva trajectòria". "Malgrat l'emoció actual, és crucial mantenir la cautela i limitar l'exposició general a aquests actius, atesa la seva alta volatilitat i risc, ubicant-los correctament dins d'un portfaoli diversificat i assignats els actius digitals a la part d'alternatius", detalla.

Per tècnic, Molina subratlla que, una vegada superada la resistència dels 31.400 dòlars, l'objectiu queda establert als 38.000 primer i als 40.000 després. "Per baix, 31.400 i 30.000 dòlars com a suports inicials. Tot i això, tenir un sentiment inversor que s'ha col·locat en zona d'eufòria i els alts nivells de sobrecompra poden implicar una correcció a curt per, una vegada avaluada aquesta possible situació, dirigir els preus cap als 40.000 dòlars”, apunta.

D'altra banda, el mercat té una cita important aquest dimarts i dimecres amb la Reserva Federal (Fed). Segons dades de l'eina Marketwatch de CME, s'espera que el banc central dels Estats Units faci una pausa en el cicle de pujades de tipus d'interès, encara que les últimes dades macroeconòmiques conegudes, com el PIB del tercer trimestre o el deflactor de consum privat, hagin posat més pressió de la prevista sobre el president Jerome Powell i els seus.

A la resta del mercat, pujades moderades entre les quals destaquen les alces de més del 7% en les últimes 24 hores a la solana (SOL).

contador