Les 'criptos' no es desperten de la seva letargia: "El bitcoin sembla vulnerable a noves caigudes"

La criptomoneda reina es manté per sobre dels 30.000 dòlars

Álvaro Estévez
Bolsamania | 20 jul, 2023 18:28
representations des cryptomonnaies bitcoin ethereum et dash plongeant dans l eau 20230517123515

Lleuger repunt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja amb moderació per sobre dels 30.1000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix una mica i posa en perill els 1.900 dòlars.

Tot i que la criptomoneda reina ha tornat a superar els 30.000 dòlars després d'una setmana de dubtes, Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, destaca que el BTC "sembla vulnerable a una nova caiguda". "En termes generals, la criptomoneda s'ha mogut dins d'un rang durant l'últim mes, però s'ha desviat cap a l'extrem inferior d'aquest rang i el moviment per sota dels 30.000 dòlars pot haver posat nerviosos a algunes persones", explica.

Per a Erlam és possible una "ruptura significativa a la baixa", la qual podria enviar el bitcoin a "la següent zona clau de suport", que es trobaria "al voltant dels 28.000 dòlars".

Aquesta mateixa tesi és la que defensa Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets. Tot i això, a aquest expert li estranyen les dificultats que està travessant el bitcoin "tot i que cada dia rebem notícies realment positives" per al sector de les 'criptos' en el seu conjunt. "Per exemple, si parem atenció als resultats de Tesla d'ahir, la companyia no està d'humor per vendre bitcoin i Elon Musk tampoc en va dir res negatiu", explica. El fabricant d'automòbils elèctrics, que va vendre bona part de les seves tinences de bitcoin el 2021, continua sense vendre ni comprar BTC i la seva posició continua valorant-se en 184 milions de dòlars.

"En termes de l'acció del preu, hauríem de veure un impuls seriós i hauria de començar a cotitzar per sobre de 35.000 dòlars", afegeix Aslam, que creu que la "narrativa general" continua "fent-se més forta", ja que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha començat a avaluar les sol·licituds de BlackRock i altres actors per crear un fons cotitzat (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat. "És probable que les aprovi totes de cop", assegura Aslam.

Tot i això, no tothom pensa igual. Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, creu que el rang actual en què cotitza el bitcoin es mantindrà "fins que tinguem un titular important"… i aquest podria trigar temps a arribar, si es té en compte el ritme al qual es mou la SEC.

"Els diners institucionals no estan comprant en aquest moment i el minorista està lluitant amb l'actual teló de fons macro. El bitcoin sembla estar a punt d'estancar-se en un rang, cosa que podria justificar una caiguda lleugerament més gran cap al nivell de 29.500 dòlars", apunta Moya.

Entre les notícies més destacades de la jornada, cal assenyalar que el candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Robert F. Kennedy Jr., ha suggerit que podria donar suport al dòlar amb el bitcoin si és elegit president.

"El meu pla seria començar molt, molt petit, potser l'1% de les lletres del Tresor emeses estarien recolzades per moneda dura, per or, plata, platí o bitcoin....", va explicar Kennedy Jr. Per a Moya, recolzar els dòlars i les obligacions de deute dels Estats Units amb "actius durs" podria ajudar a "restaurar la força del dòlar, frenar la inflació i marcar el començament d'una nova era d'estabilitat financera, pau i prosperitat".

"La postura de Kennedy sobre les criptomonedes no sembla que hagi de ser adoptada per la majoria dels candidats presidencials, però obre el debat de cara al futur. Qualsevol compromís per part de qualsevol funcionari clau és un pas positiu per a una major adopció de les criptomonedes", ha afegit.

El candidat també ha estat objecte de crítiques durant els últims dies per diversos comentaris racistes en què ha assegurat que els asiàtics i els jueus són immunes a la Covid-19 perquè la malaltia va ser genèticament dissenyada per atacar la població caucàsica i negra. "L'afirmació és profundament ofensiva i increïblement perillosa. Cada aspecte d'aquests comentaris reflecteix algunes de les teories conspiratives antisemites més avorribles al llarg de la història i contribueix al perillós augment actual de l'antisemitisme", va declarar Karine Jean-Pierre, secretària de premsa de la Casa Blanca.

A la resta de les altcoins, ripple (XRP) segueix disparada i consolidant la seva posició com a tercera major 'cripto' després de la victòria parcial sobre la SEC als tribunals. Altres criptovalors com ara cardano (ADA) o solana (SOL) també pugen amb ganes.

contador