Les 'criptos', en espera de Powell: el bitcoin, tebi, als 22.400 dòlars

El president de la Fed compareix avui davant el Senat i demà davant la Cambra de Representants

Álvaro Estévez
Bolsamania | 07 mar, 2023 11:13
jerome powell 20221102070616

Pocs moviments i tebiesa a les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es gira lleument a l'alça i puja un 0,1% a les últimes 24 hores fins als 22.400 dòlars. L'ethereum (ETH), per part seva, repunta un 0,5% i torna a acostar-se als 1.600 dòlars.

Craig Erlam, analista sènior d'Oanda, considera que la criptomoneda reina ha aconseguit estabilitzar-se “bastant ràpid” després de la caiguda de divendres, amb els inversors intentant recuperar posicions provocat pel daltabaix de Silvergate Bank. “Els temors van ressorgir naturalment just quan semblava que les criptomonedes estaven superant el desastre d'FTX. La qüestió ara és fins a quin punt s'estendrà l'efecte dòmino i fins a quin punt minarà la confiança al sector. El BTC ja havia estat lluitant per superar la resistència dels 24.500-25.500 dòlars i això ho ha fet molt més difícil”, apunta aquest expert.

A l'esfera 'cripto' no hi ha gaires novetats, més enllà del que ja es coneix. Els titulars negatius han minat l'optimisme del mercat, amb nombrosos analistes destacant que el pitjor no només no ha passat, sinó que qualsevol rebot podria portar irremeiablement a una forta correcció. En aquesta posició se situa la signatura d'anàlisi CryptoQuant, que assenyala que les taxes de finançament dels actius digitals mostren que el mercat és clarament baixista i aposten per més caigudes en el futur proper.

A l'escenari macroeconòmic, tots els ulls tornen a estar posats a la Reserva Federal (Fed). O, més ben dit, al seu president. Jerome Powell compareixerà aquest dimarts a les 16 hores davant el Comitè Bancari del Senat, on s'espera que reveli alguna pista de quins seran els propers passos a la política monetària de la Fed. Així mateix, dimecres haurà de tornar a comparèixer davant els responsables polítics, en aquesta ocasió davant del Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants.

Des de la darrera reunió del FOMC, hem assistit a una xifra de nòmines agrícoles espectacular, un repunt de les xifres d'inflació, un descens dels beneficis de l'S&P500 menor del que s'esperava i unes dades d'activitat econòmica en general encoratjadores. I això és un problema”, explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquesta experta destaca que el fet que el mercat laboral nord-americà i l'activitat econòmica no reaccionin a la pujada de tipus de la Fed és un maldecap per al banc central. “Fa que les armes siguin menys eficaces per lluitar contra la inflació. Molts argumentarien que els canvis en els tipus triguen a filtrar-se a l'economia, però la campanya d'enduriment de la Fed va començar el novembre del 2021, fa 17 mesos, les pujades de tipus van començar fa aproximadament un any. Ja és hora que comencem a veure l'impacte d'uns tipus més alts a través de les dades”, apunta.

En aquest sentit, hi ha certa disparitat entre els membres de la Fed, ja que alguns com Bostic advoquen per mantenir-se en els 25 punts bàsics, mentre que altres com Bullard o Kashkari obren la porta a pujades més grans del que estava previst inicialment. L'eina FedWatch de CME atorga una probabilitat del 27% a una pujada de 50 punts bàsics el proper 22 de març. Les properes dades, com l'informe d'ocupació que es coneixerà aquest divendres, poden capgirar l'escenari actual.

A la resta del mercat, moviments destacats en ripple (XRP) i polygon (MATIC), que pugen un 2% i un 3%, respectivament. Al costat negatiu, cardano (ADA) cedeix un 0,4%.

contador