Els pitjors moments de la crisi de les memecoins semblen haver quedat enrere
Pocs canvis al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja al voltant d'un 0,3% a les últimes 24 hores, tot i que ha frenat la seva escalada als 27.600 dòlars. L'ethereum (ETH) puja igual, tot i que continua una mica més animat i busca recuperar els 1.850 dòlars.
“El bitcoin ha estat lluitant als 30.000 dòlars de nou durant els darrers dies i una altra forta caiguda dilluns podria establir una prova interessant al voltant de 27.000 dòlars, una àrea que ha estat un nivell de suport fiable des de finals de març”, explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda. Segons aquest expert, es podria estar gestant una correcció en el preu de les criptos, ja que, si el BTC trenca per sota dels 27.000 dòlars, la criptomoneda reina podria provar el següent suport important que presenta als 25.000 dòlars.
El cert és que el pitjor de la “crisi” de les memecoins sembla haver passat. Diferents proveïdors de dades indiquen que la congestió provocada a la xarxa Bitcoin s'ha alleujat, amb les transaccions pendents caient per sota de 400.000 enfront de les més de 500.000 registrades durant els pitjors moments. Així mateix, les comissions per transacció han caigut fins als 5 dòlars després d'arribar a assolir els 20 dòlars al punt àlgid de la crisi.
"Després de les vendes massives, el bitcoin, encara que segueix sent arriscat, sembla estar beneficiant-se tant del seu paper tradicional com del paper emergent com a magatzem de valor durant els tipus més baixos", assenyala Callie Cox, analista d'eToro.
D'altra banda, la lectura del mes d'abril de l'Índex de Preus al Consum (IPC) dels Estats Units continua pesant en els moviments del mercat. El consens estima que la taxa general es mantindrà al 5%, mentre que la subjacent es reduirà lleugerament fins al 5,5% des del 5,6% anterior. Així mateix, aquest dijous es coneixerà l'Índex de Preus de la Producció (IPP) del mateix mes, per al qual s'espera que el creixement interanual se situï al nivell més baix en dos anys, tant per a l'índex general (+2,4%) com per al subjacent (+3,3%).
"En complir tant l'IPC com l'IPP nord-americans amb el que esperen els analistes, creiem que això serà molt ben acollit pels mercats. En sentit contrari, en mostrar-se la inflació més resistent del que s'estima, la idea que la Reserva Federal (Fed) haurà de continuar pujant les taxes d'interès tornarà a prendre força, cosa que provocarà tensions als mercats de bons i d'accions", comenta Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.
Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, creu que, independentment de la lectura, és important destacar que "les expectatives d'inflació estan caient". “Això hauria de jugar, en algun moment, a favor de l'alentiment de les pressions sobre els preus”, explica.
Amb vista a la dada d'avui, aquesta experta creu que un IPC més suau del que s'esperava alimentaria “encara més” les expectatives de retallada de tipus de la Fed a la tardor. Per contra, una dada pitjor del que s'esperava pesaria sobre el full de ruta del banc central nord-americà, al qual se sumaria la falta d'acord entre demòcrates i republicans per augmentar o prorrogar el sostre de deute dels Estats Units.
A la resta del mercat, tampoc hi ha gaires canvis. Les principals altcoins cauen al voltant d'un 1%, sent únicament ripple (XRP) i dogecoin (DOGE) les que cotitzen en terreny positiu.