Les criptomonedes continuen caient: el bitcoin perd els 28.000 dòlars

La congestió a la xarxa Bitcoin provocada pel frenesí comprador a les memecoins, sota el focus

Álvaro Estévez
Bolsamania | 09 mai, 2023 12:17
bitcoin perdidas
Karolina Grabowska (Pexels)

Les criptomonedes registren caigudes més agudes i estenen la reculada d'aquest dilluns. El bitcoin (BTC) s'ha deixat un altre 2% a les últimes 24 hores i cau per sota dels 28.000 dòlars, fins al nivell dels 27.500 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) ha cedit un 1,4% a l'últim dia i intenta mantenir els 1.800 dòlars.

El que era vàlid per ahir, sembla ser-ho per avui, ja que el mercat segueix patint els efectes de la congestió provocada a la cadena de blocs Bitcoin com a resultat del frenesí comprador de criptomonedes meme com Pepe coin (PEPE). Això va provocar que Binance, la criptoborsa més gran del món, es veiés obligada a tancar les retirades amb BTC dues vegades en menys de 12 hores i, en última instància, va provocar la caiguda de la criptomoneda reina.

“El que està passant ara a la xarxa Bitcoin no té precedents. I realment no ho hem vist en molts, molts anys”, ha explicat el cofundador i conseller delegat de la companyia d'inversió en 'criptos' 21Co, Hany Rashwan, en una entrevista concedida a CoinDesk TV. Aquest expert subratlla que “no classificaria les 'memecoins' a la mateixa lliga que 'altcoins' com a ethereum o solana (SOL), ja que aquestes 'altcoins' són, essencialment, plataformes de contractes intel·ligents que faciliten una sèrie de funcions, incloent-hi, entre d'altres, les memecoins i les NFT”.

Per la seva banda, Paul Eisma, director de trading de XBTO Group, creu que la criptodivisa més gran del món “estarà bé a llarg termini” i que la fortalesa mostrada des de l'inici d'any és un bon indicatiu, especialment si es té en compte que s'està en una fase clara de creixement de la tecnologia. “Com qualsevol tecnologia jove i naixent que rep actualitzacions i modificacions, això en forma part. Això forma part del creixement i de l'evolució de la xarxa, i el camí no és recte”, afegeix.

Rashwan creu que aquesta situació ha estat enterament provocada per la saturació de la xarxa Bitcoin, cosa que veu una sortida clara: que els posseïdors de les memecoins recullin beneficis i traslladin la seva inversió a altres projectes més interessants a l'esfera de les altcoins. Tot i això, aquest expert adverteix que caldrà un altre gran esdeveniment macroeconòmic perquè es produeixi un moviment de recuperació.

En aquest sentit, la lectura d'inflació del mes d'abril als Estats Units podria anar definint el proper moviment de la Reserva Federal (Fed). El consens espera que el creixement interanual de la taxa general d'inflació es mantingui sense canvis amb relació al mes previ, al 5,0%, i que el de la taxa subjacent baixi lleugerament fins al 5,4% des del 5,6 %.

“Si compleix tant l'IPC com l'IPP (índex de preus de producció) nord-americans amb el que esperaven els analistes, creiem que això serà molt ben acollit pels mercats. En sentit contrari, si es mostra la inflació més resistent del que s'estima, la idea que la Fed haurà de continuar pujant les taxes d'interès tornarà a prendre força, cosa que provocarà tensions als mercats de bons i d'accions”, comenta Juan José Fernández -Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

Des d'un punt de vista tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, indica que el bitcoin “es manté el suport que indiquem dels 26.500-26.800 dòlars”. Des d'aquí, la criptomoneda reina ha protagonitzat un “intent fallit” de superar els 29.000 dòlars i ha tornat a rang de consolidació. “Perdre els 26.500 implica anar a buscar els 25.000. Per dalt, cal superar els 29.000 per intentar tornar a anar a buscar zona de màxims als 31.000 dòlars”, apunta.

A la resta del mercat d'altcoins, caigudes a les últimes 24 hores que oscil·len entre l'1% que es deixa cardano (ADA) i el 4% que retrocedeix polygon (MATIC).

contador