Les 'altcoins' reboten per rubricar una setmana negra i el bitcoin consolida els 40.000

Noemí Jansana
Bolsamania | 21 mai, 2021 10:10
ethereum vs bitcoin

La tremenda volatilitat viscuda aquesta setmana al mercat de les criptodivises no sembla tenir ganes de retirar-se. A l'enorme sagnia de dimecres, que dijous va seguir encebant a les altcoins, mentre el bitcoin entrava en un moviment consolidatiu al voltant de 40.000 dòlars, segueix un rebot aquest dijous en els tokens alternatius al bitcoin, amb pujades de fins a un 10% en el cas del dogecoin, que vol recuperar els 0,4 dòlars, o del 8% en el cardano. La capitalització total és d'1,76 bilions mentre la dominància del bitcoin torna a retrocedir-se fins als 42,5%.

El repunt de les monedes digitals va arrencar dijous, després que prominents partidaris com Cathie Wood, de Ark Invest i el mateix Elon Musk, que va ser el catalitzador del desastre en primer lloc, al costat d'un nou veto de les autoritats xineses, indiquessin el seu suport al bitcoin dimecres. L'enfonsament del bitcoin és d'uns el 20%, mentre que altres tokens arriben al 30% durant els últims set dies.

"És probable que un factor definitori de la decisió de la Xina sigui també el fort impuls que volen imprimir la moneda digital del banc central", va dir Alexander Ruchti, analista d'investigació de pròxima generació de Julius Baer. "El pronunciat i ràpid descens d'aquesta setmana subratlla una vegada més el susceptible que és aquest mercat a les oscil·lacions del sentiment", afegeix.

La caiguda va obligar alguns inversors a tancar posicions palanquejades en derivats de criptodivises, cosa que va fer que els preus caiguessin encara més, van dir els operadors. L'última caiguda no ha perjudicat tant com la de març de 2020, però sí que ha aclarit l'"excés de palanquejament" en les plataformes de productes derivats, va dir el cofundador i soci gerent de Nexe, Antoni Trenchev.

Així i tot, alguns analistes van veure els guanys de dijous com un senyal que el sentiment dels inversors continua sent alcista. "S'està considerant com un moment de 'comprar la caiguda', i molts creuen que és 'l'última oportunitat de comprar bitcoin barat'", va dir Ruud Feltkamp, ​​director executiu del bot de comerç de monedes digitals Cryptohopper. "Els propers mesos mostraran si el mercat alcista continuarà o si és el començament del final".

La volatilitat de dimecres va impulsar un volum de negoci rècord. Les dades de CME van mostrar que els volums dels futurs del bitcoin es van disparar fins a 32.356 contractes, més del triple de la mitjana de maig.

Tot i que el volum de negocis de dijous va disminuir respecte als volums frenètics de la nit anterior, els contractes de maig encara van mostrar més de 6.000 contractes negociats. Es van observar tendències similars en els futurs de micro bitcoin de CME, on es van negociar gairebé 95.000 contractes dimecres.

contador