La negociació de 'criptos' a l'Índia cau fins a un 55% per la nova llei fiscal

La mesura va entrar en vigor l'1 d'abril

Bolsamanía
Bolsamania | 04 abr, 2022 12:48
criptomonedas oficiales 1024x768

Les plataformes de compravenda de criptomonedes a l'Índia han vist caure els volums de negociació entre el 15% i el 55% des de l'entrada en vigor de la nova llei fiscal l'1 d'abril. Els analistes també creuen que la liquiditat es podria veure afectada, ja que a partir de l'1 de juliol entrarà en vigor una llei d'impostos a l'origen de l'1%, segons informa Beincrypto.

El cofundador de Crypto India, Aditya Singh, mostra uns gràfics al compte de Twitter de com ha caigut el comerç. WazirX, una de les borses de criptomonedes més populars de l'Índia, va veure com el volum d'operacions baixava a menys de 100 milions de dòlars, enfront dels 208 milions de dòlars que hi havia abans de començar el mes.

Els ciutadans indis hauran d'enfrontar-se ara a les fortes lleis fiscals, que retiren un 30% dels beneficis que obtenen al mercat de les criptomonedes. A més, hi ha un impost de l'1% deduït a l'origen per cada transacció. Als inversors tampoc no se'ls permet compensar les pèrdues que obtenen amb els guanys d'altres operadors.

La norma de l'impost deduït en origen entra en vigor a partir de l'1 de juliol, però ja té els inversors sacsejant el cap. Els executius creuen que això afectarà la liquiditat del mercat, ja que els operadors freqüents reduiran la seva activitat per disminuir les pèrdues. És aquesta norma la que realment té el sector preocupat per l'estat de les criptomonedes.

Manhar Garegrat, director executiu de polítiques de CoinDCX, va dir sobre la llei TDS: "No hi haurà liquiditat als mercats. Les operacions realitzades pels compradors no s'executaran amb la mateixa eficàcia que ara, i aquesta ineficàcia acabarà minvant tot l'ecosistema" .

En una nota relacionada, l'Índia va dir que esperarà el consens global abans d'aplicar un marc regulador ampli de les criptomonedes. Una postura que estan adoptant la majoria dels països, i molt pocs, com la Xina, estan prohibint completament les criptodivises. Tot i així, encara que l'Índia no és el país més acollidor, els inversors indis poden trobar un cert alleugeriment en el fet que encara poden conservar els seus actius.

contador