La crisi política de Hong Kong eleva l'interès en el bitcoin

La moneda digital s'instal·la als 8.800 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 03 oct, 2019 13:15
ep bitcoin criptomoneda 20190704134909
PEXELS - Archivo

El bitcoin segueix rebotant-se després de les caigudes de la setmana passada que el van portar a perdre un 20% del seu valor. Algunes informacions apunten que una petita part de la recuperació ve de Hong Kong i de l'interès que desperta la moneda digital per antonomàsia a la ciutat.

La crisi política en què viu sumida la regió sota domini del govern xinès ha provocat un pic d'interès en les monedes digitals. Els disturbis ciutadans que se succeeixen gairebé ininterrompudament des de l'estiu han canviat la manera com els ciutadans perceben l'economia. L'interès local en el bitcoin ha arribat a nivells sense precedents, cosa que pot ser un senyal que la ciutadania està recorrent a aquesta moneda com una alternativa potencial al seu sistema financer i bancs tradicionals, segons explica el mitjà especialitzat Decrypt.

Segons dades de CoinDance, la compravenda de bitcoins a Hong Kong s'ha disparat l'última setmana fins a un màxim històric de més d'1,5 milions de dòlars, que supera l'anterior rècord de finals de gener de 2018. En un mercat de 221.000 milions de dòlars, dels 149.000 s'atribueixen al bitcoin, aquest volum tot just representa un 0,1% d'aquestes xifres, però obre la porta que la regió s'arribi a convertir-se en un hub de referència mundial en el comerç de les monedes digitals.

Per ara, però, és un reflex directe del convuls moment que viu la regió, que ha tingut un impacte substancial en l'economia local i un declivi gradual del dòlar de Hong Kong. De fet, experts com l'analista d'eToro Mati Greenspan, expliquen que "alguns manifestants de Hong Kong estan veient el bitcoin com una forma d'optar per no participar en l'economia local, que està dirigida per governs i institucions financeres".

Hong Kong és escenari des de fa ja 16 setmanes de protestes a favor de la democràcia que van començar com a rebuig a un projecte de llei d'extradició que contemplava l'enviament a la Xina continental, el qual ja ha estat completament abandonat. No obstant això, ha seguit havent-hi manifestacions, encara que menys multitudinàries.

El territori va tornar sota sobirania xinesa el 1997 gràcies a un acord amb el Regne Unit pel qual la Xina es comprometia a mantenir el règim de drets i llibertats de què havia gaudit la península durant el domini colonial, cosa que va donar lloc al principi d'"un país, dos sistemes".

contador