Frenada en les 'criptos': el bitcoin perd els 30.000 dòlars

Els experts creuen que el repunt està vinculat a la liquiditat del mercat

Álvaro Estévez
Bolsamania | 19 abr, 2023 13:09
ep archivo   bitcoin 20221213151303
BSM.UPF.EDU - Archivo

Pausa al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) torna a perdre els 30.000 dòlars i l'ethereum (ETH), després de diverses jornades a l'alça, retrocedeix lleugerament fins a situar-se lleugerament per sota dels 2.100 dòlars.

“Totes les mirades del mercat de criptomonedes segueixen centrades en el moviment del preu del bitcoin. El fet que el preu de la criptodivisa s'hagi començat a consolidar és tant positiu com negatiu”, indica Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets.

Segons aquest expert, preocupa que l'impuls del mercat, especialment a la criptomoneda reina, es pugui dissipar. A la banda positiva, "ningú vol que el bitcoin pugi exponencialment", ja que "augmenta les possibilitats d'una mort sobtada en el moviment del preu". "El cas ideal seria veure màxims sostinguts més alts, que no hem vist des que el preu es va moure més enllà dels 30.000 dòlars", apunta.

Segons Vetle Lunde, analista de K33 Research, la caiguda del bitcoin podria estar relacionada amb la inflació més alta del que s'esperava al Regne Unit. “Pot haver pesat sobre els actius de risc, incloent-hi el BTC. Però la gravetat de la reacció ha estat molt més severa que altres classes d'actius”, ha indicat.

Per la seva banda, Edward Moya, analista sènior d'Oanda, opina que les criptos “estan perdent una mica d'atractiu” a mesura que els riscos provocats per la crisi bancària del març semblen dissipar-se. Dels grans bancs nord-americans, només Goldman Sachs ha decebut amb les seves xifres, mentre que altres com JP Morgan o Wells Fargo han disparat els guanys.

En aquest sentit, Dessislava Aubert, analista sènior de Kaiko, ha indicat en una entrevista a CoinDesk TV que la fortalesa d'aquest rebot dependrà gairebé al complet de la liquiditat del mercat. “Va començar amb la provisió de liquiditat d'emergència per part de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units als bancs nord-americans. Així que, definitivament, la liquiditat hi està exercint un paper enorme”, ha detallat aquesta experta.

“Hem vist que els mercats esperen grans retallades a la segona meitat de l'any. Així que encara hi ha molta incertesa al voltant de si això serà així o no. En darrera instància, dependrà de com resulti la política monetària nord-americana”, ha afegit. Segons l'eina FedWatch, la probabilitat que la Fed executi una pujada dels tipus d'interès de 25 punts bàsics a la seva conclave del 3 de maig puja al 85%.

Així mateix, cal assenyalar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha tornat a escena després d'anunciar que demandarà la criptoborsa Bittrex i el seu cofundador, William Shihara, per venda de valors no registrats i altres violacions de les lleis federals del mercat de valors.

Relacionat amb això, Brian Armstrong, CEO i cofundador de Coinbase, ha assegurat que la plataforma podria abandonar els Estats Units si la claredat regulatòria no millora en el futur.

A la resta del mercat, caigudes destacades als principals criptovalors. La solana (SOL) es deixa més d'un 2% a les darreres 24 hores, igual que Binance coin (BNB), mentre que el cardano (ADA) cedeix al voltant d'un 2%.

contador