Els pirates informàtics han reemborsat aproximadament la meitat dels 600 milions que 'van volar'
Els pirates informàtics que aquest dimarts van robar 610 milions de dòlars de la plataforma PolyNetwork, el que probablement va ser un dels majors robatoris de criptodivises registrats al pròsper sector DeFi (Decentralized Finance-Finances Descentralizadas), han tornat aproximadament la meitat dels actius sostrets.
En un gir inusual dels esdeveniments, els hackers es van comprometre a tornar tota la quantitat robada d'un protocol de finances descentralitzades, o DeFi, conegut com PolyNetwork que permet als usuaris intercanviar tokens a través de múltiples cadenes de blocs.
En un missatge, els pirates informàtics no identificats van dir que "acaben de desfer-se de tots els actius", i van afegir: "piratejant per sempre, vaig salvar el projecte". Fins ara se n'han tornat uns 260 milions de dòlars, segons Tom Robinson, cofundador de l'empresa forense de cadena de blocs Elliptic, recull Bloomberg.
De forma encara més descarada, els hackers estan demanant donacions com a recompensa per tornar els fons. Fins ara, n'han aconseguit 200 dòlars, va dir Robinson.
Els pirates informàtics també van publicar una pregunta en línia, explicant les motivacions de l'atac com "per diversió :)". Els hackers van dir que van robar els fons "per mantenir-los fora de perill" després de detectar un error en el codi informàtic. Els pirates informàtics van acabar la missiva dient que seria impossible rastrejar-los. "Prefereixo quedar-me a la foscor i salvar el món".
L'investigador de seguretat de la cadena de blocs SlowMist havia dit que havia trobat l'adreça de correu electrònic, l'adreça IP i l'empremta digital del dispositiu dels atacants.
L'atracament es va saldar amb 11 criptodivises diferents, incloent-hi 93 milions de dòlars en ether, segons l'investigador de cadena de blocs Chainalysis, que va rastrejar algunes de les transaccions dels hackers. L'atacant havia intentat blanquejar part dels diners utilitzant PolyNetwork per cobrar monedes Dai i USDC i convertir-les totes de nou en Dai, va dir Chainalysis.
Les aplicacions DeFi, que permeten prestar, prendre prestades i intercanviar monedes sense recórrer a intermediaris, s'han convertit en objectius freqüents d'atacs últimament, a mesura que guanyen en popularitat. Durant els primers cinc mesos de l'any es van obtenir uns 156 milions de dòlars de hackejos relacionats amb DeFi, superant els 129 milions de dòlars robats en aquest tipus d'atacs durant tot l'any 2020, segons l'empresa de seguretat de moneda digital CipherTrace.